Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Thin Lizzy - Vagabonds Of The Western World (1973.)

Odličan treći LP popularnih Iraca prepun je hitova. Grupa predvođena sve popularnijim basistom Philom Lynottom stekla je ovim sve veću popularnost. Ovaj se smatra najboljim prva 3 albuma zloglasnog Eric Bell godina, iako se ne čini nikakvu razliku od ostalih 2. Zapravo, bend je još uvijek kao osrednji i unispired kao i prije, a nema ništa značajno u tim 8 pjesama. Veliki neuspjeh neuspješnih prijašnjih izdanja jasno potrebu za promjenom zvuka grupe odjednom, posebno u godini kao što je 1973. toliko suparnika čineći nezaboravan NO. 1 albuma i postizanje svoju kulminaciju. Irski Trio otišao AIR Studios u Londonu kako bi snimili ove stvari u ključnom trenutku za Lizzy: još jedan jadan dugo-play bi značiti kraj njihovog izdavačkom kućom Decca i odlazak jednog od njih, koji je već bio umoran i nezadovoljan s nedostatkom rezultata. Pa, to nije bilo teško pogoditi što bi se dogoditi upravo na taj način: još jedan rekord - još jedna olupina.

"Rocker", "Mama Nature Said" i "skitnice zapadnog svijeta", pokazati određenu zrelost i napredovanje, ostavljajući iza bluesa, folka, irski kiseline rocka i funka utjecaja na sekundu. Zvuk ove pjesme je snažniji i opuštena, teško i dinamičan. Ja istaknuti posebno klasni gitaru rad Erica Bella: one grube rifovima, slide gitara ludilo, wah-wah pedale teksture, vrlo koherentna lenghty pickin 'dijelovi ... taj tip bio motiviran! I Lynott zaboravila svoje djetinjaste priče i pjevao nešto puno više zanimljiv i zabavan na one; njegove sveprisutne snažan bass linija odrediti ritam savršeno previše. Nema sumnje o tome, oni su najveći trenuci albuma i najviše svježe i uzbudljive rezovi u mnogo godina od tog benda. "Gonna Creep Up On You" i "Slow Blues" su Bluesy (očito) i povremeni, sadrži neke ponavljaju izobličenja gitara linije i zapanjujuće bas raditi, zajedno s dubokim mučili dramatičnim vokalom, s Lynott glasa u svom najboljem. Međutim, stihovi ponavljaju toliko da se nakon par minuta slušajući ih, vi ćete osjetiti neodoljivu iskušenju da preskočite one pjesme odmah. Nisam siguran je li grupa je uzimanje svoj posao vrlo ozbiljno ponekad, čini se da se zabavite obavljanje neuredan loše nestašan pjesme poput one 2, ja ne bih imao ništa protiv da se, ako je rezultat bio u redu, ali nažalost to je daleko od dobre. Previše punila u duge igre sa samo 8 brojeva u ukupno je glupo rizik, osim ako ste Emerson, Lake & Palmer i otvaranje staza je 25 minuta duga, to nije slučaj očito. "Heroj i Luđak" je najčudnije eksperiment ovi momci ikad napravio, potpuno drugačija od ostalih brojeva; Lynott počne govoriti djetinjastu priču o tipičnim temama (dobar momak, negativac, pilić, sretnim završetkom), govoreći ne pjeva naravno tijekom cijelog sastava, s instrumentima koji se koriste kao pozadinske buke. Većina jadno smiješno ideja u povijesti rocka, mislim da je dovoljno rekao. To je Thin Lizzy rekord tako da mora biti ljubav, romantiku i poljupci, naći ćete da je u komična "pjesmu za Dok sam daleko" i "Little Girl In Bloom", apsolutno jednostavne balade na temelju par akorde s skromnom doprinosu iz instrumenata i vokalne nadmoći. Riječi su vrlo zreo, slatka i cheesy jednom (iznenađeni?), Ništa što bi mogao shvatiti ozbiljno, a struktura tih rezova primitivnim i jednostavnim, čista mediocrity i tediousness. Vjerojatno jedini listenable dijelovi su Eric Bell solo, vrlo vješt i vrlo melodičan, s nekim mekim gitara harmonija da bi vas podsjetiti na osobit buduće Lizzy zvuka.

Još jednom, isti problemi i pogreške: previše komičan spor ljubavne pjesme i nedostatak smjera, zbunjen namjere i nedostatak originalnosti. Jednostavni predvidivim ideje, nije eksperimente i previše blues. Nisam iznenađen Bell je dosta toga pa je otišao nakon ove evidencije. 3 albuma, 1 EP i neki singlovi nisu bili dovoljni za bend kako bi pronašli svoj zvuk, stav i stil, sve što su učinili 1971-1973 je učinio i čuli od mnogo talentiranih umjetnika, tako da oni nisu dobili daleko , Ako je bilo više pjesme kao što su "The Rocker" u paketu, siguran sam da ćemo se govoriti o posve drugačiji rezultat. Barem su potpuno zaboravili ovdje o dosadnih regionalnim irski folk akustičnih unplugged pjesama, Lynott ne oponašati Dickensa u njegovim riječima više, a gitare su jači i tehnički, oni su nekoliko pozitivnih činjenica. Mislim da je vrijeme da gospodin Bell kredite on zaslužuje za njegov zapanjujući doprinosa, virtuosism i talent. Njegov rad je čudesno tijekom cijelog dugog-play, posebno njegove duge solaže su spektakularne i goleme s vremena na vrijeme, sad je on troši svoje potencijale i mogućnosti u previše tihe balade i glup bizarnih rezove koji ne vode nikamo. Poboljšanje Lynott je vještina i karizma nije tako značajna, ali jasno je da napusti svoje stare načine za drugi to vrijeme. Da, stihovi su još uvijek dosta govornica opernih linija, ali on također govori o zagađenju, tuge i drugih pristojnih pitanja. Njegov bas je impresivan u nekim trenucima, vrlo jasno i glasno u završnoj mix, bolje pogubljen nego ikad prije, dajući gitare najbolju podršku, on određuje ritam idealno uz Briana Downey uobičajenoj efficience. Dakle, jedna stvar je jasna: pravo glazbenici - krivi pjesme, koji je oduvijek bio najveći problem za ranim 70-Lizzy zvuka. Siguran sam da, ako Bell nije ostavio, da bi se sve više i više hrom evidencije i opet tijekom cijelog desetljeća bez progresije ...

Osim ako ste konzervativac obožavatelj irskih Rockera poput mene, bilo bi bolje da se ne plaćaju mnogo pozornosti na hard beginnigs tih dečki. Oni bi potpuno zaboravili o tome što su učinili u ranim 70-tijekom kasnijih slavnim danima Gorham-Robertson combo, tako bismo trebali učiniti isto. S jedne jedine iznimke ipak, oni izvode na pozornici jedan broj iz ove evidencije je vrlo često, svi znate što mislim; No, osim toga, njihova stara nasljeđe je ostavio iza sebe i ignorirao. Ovaj treći dugo ubilježio je srećom kraj ere Bell, zadnji put Lizzy sadržanu 1 gitarista u line-up (osim privremenog odlaska zabava u ljudskom obliku u 1977.), ali ne i kraj njihova mediocrity i nesposobnost. Novi splendorous zvuk koji ih je postao rock & roll zvijezda nije postignut u 1 album, to je ogroman trud i naporan rad, mnoge drastične promjene i nije eksperimente, kao što svi znamo. No, 1973. godine, nakon što su stavili ovaj album, rekli zbogom Decca i pozdravi vrtoglavice. Gary Moore za kratko vrijeme i par novih gitarista kasnije će se pridružiti bendu u lice nesigurne sredine 70-ih, Avanture Thin Lizzy tek počeo.

 photo 600x 600_zpsq0v0boda.jpg


Popis Pjesama:


1.Mama Nature Said 4:52

Phil Lynott

2. The Hero and the Madman 6:08

Phil Lynott



3. Slow Blues 5:14

Brian Downey / Phil Lynott



4.The Rocker 5:12

Eric Bell / Brian Downey / Phil Lynott


5. Vagabond of the Western World 4:44

Phil Lynott



6. Little Girl in Bloom 5:12

Phil Lynott


7.Gonna Creep Up on You 3:27

Eric Bell / Phil Lynott


8. A Song for While I'm Away 5:10

Phil Lynott



9. Whiskey in the Jar 5:44

Traditional



10. Black Boys on the Corner 3:21

Phil Lynott


11. Randolph's Tango 3:49

Phil Lynott


12. Broken Dreams 4:26

Eric Bell / Phil Lynott

Companies etc.
Mastered At – Decca Studios
Printed By – Senol Printing Ltd.
Printed By – Robert Stace

Personel:
Bass, Vocals, Written-By – Phil Lynott
Co-producer [Associate] – Phil Lynott
Design [Back Cover] – Rodney Mathews*
Design [Front Cover] – Jim Fitzpatrick
Design [Logo] – Bad Taste Productions
Engineer – Alan Harris, Kevin Fuller
Engineer [Assistant] – Alan Leaming, Dave Baker, Pete Swetenham
Guitar, Vocals – Eric Bell (2)
Mastered By – W (12)
Percussion – Brian Downey
Photography By [Back Cover] – John Thomson (2), Mick Rock
Producer – Nick Tauber
Remix, Engineer – Derek Varnals


PREUZMI

PREUZMI 2









Post je objavljen 10.02.2015. u 13:58 sati.