Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Politika pomirbe i jugoslavenska genocidnost

Politka koja je negirala nacionalne države i ustrajavala u stvaranju nad nacije i nad države (jugoslavenstva i jugoslavije) napokon je dobila potvrdu svoje promašenosti.

Stvaranjem južnoslavenske države (bez Bugarske; uporno bez Bugarske) od začetka je imalo neodrživu tvorevinu (zasnovanu na hegemoniji, iskorištavanju i genocidu).
Kraljevina Jugoslavija je ponudila izrazitu hegemoniju srpstva. Titova Jugoslavija genocid i iskorištavanje.
Sfrjot je od početka zasnivan na genocidu (pokolju Hrvata na Bleiburgu, Križnom putu, raseljavanju i proganjanju u tijeku postojanja te zločinačke i genocidne tvorevine). (Komunistička (socijalistička) revolucija ni ideološki, niti deklarativno nije krila svoje genocidne namjere.)
Hrvatsko proljeće (uključujući Deklaraciju o hrvatskom jeziku iz 1967.g.) poklapa se s novom generacijom hrvatstva (koju je trebalo uništiti).
Tito, titoisti i jugoslaveni (četnici, orjunaši, posrbice, prorusi, podmitljivci, karijeristi, beskičmenjaci, vragovi, ...) su sustavno ustrajavali na progonu i uništavanju Hrvata. Provodili su genocid i politiku uništenja. Otuđenja.
Ni današnji titoisti nisu ništa promijenili u svojim političkim nastojanjima.

Politika pomirbe je uključivala oprost (i pokajanje) za sve zločine koje su počinili titoisti, jugoslaveni, orjunaši, smušenjaci i sve reakcije hrvatskih nacionalista (kojih je bilo zbog dominacije jugoslavenstva znatno manje).
Politka pomirbe je polučila tri značajna rezultata. Prvo, pokazala je novu demokratsku Hrvatsku sposobnu nositi se s (zlogukim) nasljeđem prošlosti. Drugo, omogućila je svima koji su zbog totalitarnog režima i bezgraničnog nasilja napraviti otklon od takvog sustava. Treće, omogućila je u prokazivanju okorjelih titoista i orjunaša (kako prošlih, sadašnjih tako i možebitnih budućih izvora hrvatske nestabilnosti (kao nacionalne države, članice UN-a i države zasnovane na poštivanju međunarodnog prava, što jugoslavenske tvorevine nisu zadovoljavale)).

Presuda ICJ po pitanju hrvatske tužbe za genocid Republike Srbije nad hrvatskim stanovništvom u Domovinskom ratu je krivo adresirana. Sud je potvrdio genocidne radnje ali ne i namjeru (Republike Srbije).
Titovi partizani (dokumentirano i faktički) su od samog početka provodili genocid, vlastitim (partijskim i revolucionarnim) dokumentima potvrđivali genocidne namjere i praksu. Tito i titoisti su stvarali sustav zajedničke države (s posebnim unutarnjim ustrojem, konstitutivnošću pojedinih naroda i narodnosti koje prije komunista nisu imali konstitutivnost), stvarali su JNA (koja je potvrđeno presudom provodila agresiju i genocidne radnje).

Zašto smo, onda, tužbom prebacili sve dokazive genocidne radnje na Republiku Srbiju? Jer su u jugoslavenskim okvirima Srbi nametali svoju hegemoniju? Ili nismo sposobni politiku pomirbe provesti dosljedno?
Politika pomirbe ne podrazumijeva bezrezervni oprost, već katarzu koju jugoslaveni (u svojoj zločinačkoj i genocidnoj naravi) moraju proći do suživota u hrvatskoj nacionalnoj državi (koja bi pravno bila sigurnija da je otpočetka postojala na današnjem određenju).
Možemo li se suočiti s istinom kako je Jugoslavija i JNA bila zajednička tvorevina (u kojoj su nas našim novcima genocidno proganjali naši sugrađani, podrijetlom Hrvati, okrenuti jugoslavenstvu i prosrpstvu)?
Možemo li se suočiti kako politiku pomirbe nismo iskoristili za humano okončanje nad nacionalne politike (koja u međunarodnom pravu ne pruža posebnu sigurnost od genocida i ratnih šteta, pa čak niti uobičajenu sigurnost što je iskorišteno na našu vlastitu štetu ...)?
Možemo li se suočiti sa stoljetnom politikom demografskoga, teritorijalnoga i svekolikog uništavanja svega hrvatskog?

Je li trebalo podići optužnicu za genocid i protiv SFRJ (pa na temelju presude razriješiti s nositeljima politike koji se vole prikazivati mirotvorcima, humanistima, naprednima ...)?
Hrvatska mora sustavno (povijesno) razlučiti zablude i obmane. Zauvijek onemogućiti kreatore i supomagače nekažnjenog genocida nad Hrvatima.
Nismo voljni pružati novu priliku zlotvorima!

Hrvatska za sva vremena!




Post je objavljen 07.02.2015. u 17:04 sati.