Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Korejski dućan u Zagrebu

Prije mjesec dana, opazio sam šečući gradom korejska slova u jednom izlogu u samom centru grada Zagreba. U nevjerici, odmah sam zastao i promotrio prizor, cijeli izlog bio je ispunjen korejskim proizvodima i to u centru grada. Do sad sam u korejsku kupovinu morao ići izvan zemlje. Tako sam jednom otišao u Frankfurt samo radi toga, a svaki put kad sam u Rimu, jednu torbu ispunim korejskim slatkišima. U zadnje sam vrijeme odlazio u Sloveniju u dućan Svilna pot s kojim sam bio zadovoljan, jer je imao puno toga što sam znao iskoristiti. Sad, međutim, imam-o nešto puno bolje, dućan s korejskim namirnicama u Hrvatskoj. Možda i griješim, ali ovo je prvi takav dućan kod nas.


Kako sad nisam u Zagrebu, nisam često u dućanu. Bio sam tek 2 puta, ali sam se opskrbio s Choco Pie, i drugim slatkišima, s Shin Ramyon i drugom tjesteninom, sa Soju i drugim pićima. Kako možete vidjeti na polici ima svega pa navratite. Probajte korejski Kimchi ili smokiće s okusom banane. Cijene su prihvatljive, jeftinije nego u drugim dućanima u kojima sam kupovao, a kad sam bio drugi put, određene su stvari bile na sniženju. Među proizvodima nalazi se i nekoliko simpatičnih korejskih figurica. Prodavačica me je već zapamtila, vjerojatno zbog svećeničkog kolara i kutija keksa koje sam kupio.

Dućan za sad nema internet stranicu, a na vizitki se vide praktički tri natpisa: Raon, Kim Inhwan i (vjerojatno) "hanguke masl damda" što bi u prijevodu bilo: Okus poput Koreje.
Adresa je dakle Draškovićeva 36, a broj telefona 095-8312-486.



Post je objavljen 29.01.2015. u 21:46 sati.