Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

KGK krenula „punom parom“



Naša nova Predsjednica - iako to još nije postala i službeno - krenula je „punom parom“ rješavati „goruće“ probleme Lijepe naše, a sve sukladno obećanjima danim u predizbornoj kampanji. Suprotno od njezinog prethodnika koji se tek pri kraju mandata sjetio da bi trebao pokazati „Pravi put“ kojim bi Hrvatska postala pravno uređena država. Do tog časa spavao je svoj zimski san u trajanju od gotovo pet godina.

Prije neki je dan Kolinda Grabar Kitarović poslala pismo UN-u, traži da se Šešelj vrati u zatvor. Ne znam sadržaj pisma, ali pretpostavljam da u njemu stoji kako je vraćanje Šešelja u zatvor neophodno potrebno, e da bi Hrvatska izašla iz recesije. Već samo slanje pisma sigurno je doprinijelo povećanju BDP barem za 0,00000000000001 promila, koliko, pretpostavljam, stoji poštarina za avionska pisma.

Odmah nakon toga krenula je u bespoštednu bitku da provede plan uštede na izdacima za svoj ured preseljenjem ureda s Pantovčaka u neku manje atraktivnu i posljedično tome jeftiniju lokaciju. Dakle sasvim suprotno od rasipnika ministra Varge. Koji je, priča se, potrošio samo za uređenje prostora za osobnu higijenu u svom uredu više kuna nego što će stajati nove odaje Predsjednice. Na veliku žalost KGK prvi preliminarni pregledi pokazuju kako vila u Visokoj ulici, u koju se nova predsjednica željela preseliti s Pantovčaka, ne zadovoljava neke osnovne uvjete, prije svega protokolarne i sigurnosne.

Međutim, izvršna se vlast odmah prihvatila teškog i odgovornog posla da riješi nastali problem i kako se neslužbeno doznaje, ponuditi će dvije alternativne opcije za nove prostore Ureda predsjednika. Time, ujedno opovrgnuti zlurade insinuacije nekih članova HDZ-a da sadašnja Vlada neće surađivati s njihovom, pardon, našom Predsjednicom. Taj zadatak je za trenutačnu nam Vladu od krucijalne važnosti, jer ako uspije naći prostor u kojem će se KGK osjećati dobro a da bude skroman u skladu s njezinim prohtjevima, Vlada će se moći odmah prebaciti na gospodarske teme. A KGK će sigurno s više simpatija pratiti njezin rad.

Te su, doduše, teme manje važne od odabira mjesta stolovanja KGK, ali ipak važne za sudbinu Lijepe naše. A posebno kad je u pitanju discipliniranje banaka koje žele satrti jadne zajmoprimce, pa im je, bankama, odlučila poput dobrih starih krojača, krojiti tečajne liste i uz to propisivati kome trebaju a kome ne smanjiti ili otpisati dugove. To je vrlo važan posao i svakako mnogo teži od, primjerice, posložiti uvjete poslovanja tako da ti ljudi, koji su danas bez kuna i bez posla, dobiju mogućnost raditi za pristojnu plaću i posljedično otplaćivati kredite koje su, istini za volju, ipak uzeli sasvim dobrovoljno.

Mislim da su aktivnosti koje je inicirala KGK u našoj domovini za svaku pohvalu. Najvažnije je da je tim svojim aktivnostima doprinijela da se Vlada konačno pokrene iz trogodišnjeg mrtvila. Zato je treba svesrdno podržati u nadi da će jednako tako, kad si osigura krov nad glavom, pristupiti ispunjavanju svih onih obećanja (ludom radovanja) koje nam je podastrla u predizbornoj kampanji.

KolinDA, ZA bolju Hrvatsku!


Post je objavljen 24.01.2015. u 19:34 sati.