Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Istina o INA-i i švicarcima

Ina je osnovana 1. siječnja 1964.g. spajanjem Naftaplina Zagreb, Rafinerije nafte Rijeka i Rafinerije nafte Sisak.
Hrvatska je imala i ima i plinska i naftna nalazišta (nedostatna za potrošnju), te je i prerada domaće nafte bila moguća.
Uzimajući u obzir domaća nalazišta i sveukupnu proizvodnju (s uvoznom) nafte ovise o veličini tržišta.
Kroz nesvrstane i sovjetski politički blok Jugoslavija je zajedno s INA-om nastupala na vanjskim tržištima.
Ali nesrazmjer INA-nih naftnih nalazišta i realno moguće veličine INA-e se krije u tržištu oružjem i izvozom revolucija.
INA je služila za financiranje revolucionarnih pokreta i poticanje sovjetske revolucije (po zemljama trećeg svijeta)-

INA je uvijek obilovala aferama. I slučaj Đureković je služio medijskom promoviranju neke drukčije slike o INA-i. Jednako danas, Sinčić ili bilo tko drugi promoviraju privredni kriminal javno prikrivajući pravu istinu o INA-i.
Sva (bogata) nalazišta nafte i plina koje su dobili kako bi naplaćivali (oružje i vojnu-diplomatsku pomoć) i financirali prosovjetske režime i pokrete su morali vratiti.
Zaplitanje INA-e se odvija od samog osnutka (jer je sudjelovala u međunarodnoj trgovini oružjem, širenju terorizma, poticanju pučeva i revolucija).
INA je poslovala mimo zakonskih normi ... (u okrilju međunarodnog terorizma).



Zakonsko uređivanje monetarnog sustava podrazumijeva određene zakonske odredbe o nacionalnoj valuti, trgovini devizama, ...
Zakonski okviri imaju intenciju zaštiti monetarnu stabilnost (nužnu za normalno funkcioniranje).
Bez želje kritizirati kreditne dužnike, monetarna politika nije razlog njihova kreditnoga sloma.
Ali, kako je (novčarsko) tržište zakonima posebno uređeno odjednom su i Vlade i HNB (prisutni u sustavu) na udaru kreditno ugroženih (građana (Hrvata)) i njihovih samoproglašenih političkih zaštitnika.
Koje kredite dižu i vraćaju Švicarci..?? (Da nije zakona (koji su nužni ...) bi li i dio Hrvata podigao kredit u švicarskim francima i što bi danas vraćali da su dobili pri podizanju kredita upravo švicarske franke (kao što nisu, jer to zakonima nije moguće ...).
Bio monetarni sustav dobar ili loš, ne mijenja se zbog kredita (u švicarskim francima) već zbog želja što bolje uspostaviti funkcioniranje tog sustava ...





Post je objavljen 21.01.2015. u 20:54 sati.