Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Thin Lizzy - Jailbreak (1976.)

Ova Irska Rock grupa po meni je nešto najbolje što je ta zemlja u svijetu Rocka ikad dala Tih sedamdesetih godina grupa je "žarila i palila" ne samo Irskom i Velikom Britanijom, nego i cijelom Europom, pa čak i dalekom Australijom. Objavili su čitav niz odličnih ploča, a bili su i izvrstan koncertni band.

Grupa je imala odlične glazbenike, a tu bi svakako istaknuo vođu grupe basista Phila Lynotta i solo gitariste Briana Robertsona i Scott Gorhama. Nema više takvih velikih grupa. Pokojni Phil Lynott je u raju i to je tako danas djeca nemaju uzora, a glazbeno tržište im ih uopće ne nudi zbog pomanjkanja kvalitetnih glazbenika. Nema više karizmatičnih basista kao što je bio tamnoputi Phil Lynott, vođa grupe, čiji je vokal "nosio" ploče grupe, a njegova bass gitara sa ostalim članovima grupe djeluje glazbeno usklađeno. U grupi je jednostavno sve štimalo. Važno je napomenuti da osim oiva dva dobra gitarista, i izvan zemaljskog basista Lynotta grupa je imala i kvalitetnog bubnjara. Briana Downeya, čiji su bubnjevi se osobito osjetili na koncertnim nastupima grupe.

Ova ploča sadrži devet pjesama koje su napvljave u prepoznatljivim žestokm Rock aranžmanu. Od uspješnica tu svakako spadaju naslovna "Jailbreak", "The Boys Are Back In Town", "Cowboy Song" i "Emerald".

Zaključno možemo reći da su "Thin Lizzy sa ovom pločom potvrdili svoju popularnost, koja bez obzira što grupa više me postoji. Ona i danas ima svoje obožavatelje, kako među starijom publikom, tako i među mladima koji danas putem interneta , a prvenstveno YouTubea mogu čuti kako je grupa sa svojim vođom legendarnim Philom Lynottom nekada zvučala.

 photo ThinLizzy-Jailbreak-Front_zpsb5054f64.jpg

Popis pjesama:

Side One:

A1 Jailbreak 4:04
A2 Angel From The Coast

Written-By – Robertson*

3:07
A3 Running Back 3:17
A4 Romeo And The Lonely Girl 3:58
A5 Warriors

Written-By – Gorham*
4:12

Side Two:

B1 The Boys Are Back In Town 4:30
B2 Fight Or Fall 3:48
B3 Cowboy Song 5:18
B4 Emerald

Written-By – Downey*, Robertson*, Gorham*

4:04
Companies etc

Published By – Pippin The Friendly Ranger Music Co. Ltd.
Phonographic Copyright (p) – Phonogram Ltd.
Marketed By – Phonogram
Printed By – Howards Printers (Slough) Ltd.
Pressed By – Phonodisc B.V.

Thin Lizzy:

Bass, Acoustic Guitar, Vocals, Written-By – Phil Lynott
Drums, Percussion – Brian Downey
Lead Guitar, Electric Guitar – Brian Robertson, Scott Gorham

Producer – John Alcock


PREUZMI















Post je objavljen 14.04.2014. u 15:09 sati.