Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

PETER JACKSON IZ DALMATINSKE ZAGORE

Većina netalentiranih glazbenika, pisaca, redatelja kako bi opravdali svoju besmislenost često koriste onu mantru 'nedostatak novaca'.
Bez vrhunske produkcije nema dobre pjesme.
Bez tisuću i osamsto statista na konjima nema dobrog filma.
Nema dobre knjige bez .... čekaj, šta će piscima pare? Jedine pare koje im trebaju su one alkoholne.

Kako se u zadnje vrijeme malo bavimo glazbenom produkcijom i pokušavamo izvući najbolju opciju iz milijardu i šesto milijuna opcija živo me zanima kako su producenti prije pedeset godina rješavali onu ekipu što bi se uživo skupila oko dva širokopojasna mikrofona. One, two, three ... rec, vrte magnetofonske traketine i nakon tri i pol minute eto ti hita za sva vremena. Pola glazbene povijesti nastalo je upravo tako i zato mi ta današnja pusta konfekcija ide strahovito na živce.
Nešto kao audiofili koji ne slušaju glazbu već zvuk.
Lijepo je sve to, ali dobra pjesma je dobra pjesma.
I na kazetofonu i na komponentama opremljenim kao ruska nuklearna podmornica.
Dobro ajde, na komponentama je ipak malo bolja.

O filmovima je već sve rečeno.
Devet stotina statista s jedne i devet stotina s druge strane.
Režiser na proplanku postiže erekciju gledajući u svoj kadar života i zahvaljuje Bogu i političkoj stranci koja mu je to omogućila.
To je to, to je film, to je filmska čarolija. Svaki kadar izgleda kao 'Dolazak Hrvata na more', ovo će učiti studenti filmske režije. Zbog ovog će moje ime biti zlatnim slovima upisano u sve filmske leksikone.

A onda se pojavi neki, štajaznam, Kevin Smith i snimi crno bijelu komediju 'Trgovci' u kojima par likova drobi sat i pol i ja to pogledam prvo navečer, pa sutra popodne. Budžet? Rasprodao čovjek neke svoje stare stripove. Rezultat? Filmčina (bez konja probodenog mačem.)

Sad kad sam napisao malo teksta vrijeme je za 'SPIG' - ovsku premijeru nečeg toliko urnebesnog da Antunu već sad igra lijevi brk.

Kako bi izgledao prvi hrvatski 'fantasy' film?
Dobro pitanje!

Recimo da ovo malo otoka što je ostalo prodamo strancima, a novac umjesto na privatne račune na Kajmanskim otocima damo nekom mladom i talentiranom filmskom režiseru.
Čovjek ima priču, ima viziju, skupi desetak liliputanaca, ličke šumare, par košarkaša, desetak pedera pa ih obuče u vilenjake, stotinjak zgodnih i naočitih momaka i cura, uzme kamere, stalke, reflektore, kabele, rezervne baterije, punjač za mobitel, sprej protiv komaraca, deku za malo se ispružiti po travi, rezervne mudante, toaletnu torbicu, par šteka cigareta, par križaljki za trenutke predaha, puno vina i pive, uzme za jesti i piti, sve to odvede u planinu i ....

Autoru videa skidam kapu do poda!
Pogledao tri puta za Vašu informaciju!
To je to!

VAŽNO UPOZORENJE!
Tko ne zna za zajebanciju neka ne gleda idući video.





Post je objavljen 14.01.2015. u 20:11 sati.