Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Draga teta Kolinda ... (dva bloga u jednom)

Imam 111 godina i još uvijek pišam u pelene.

Od rođenja gledam kmetove koji umjesto kmetskih zakona moraju poštivati doušnike i suradnike (službi). Neradnici se upošljavaju, a radnici ostaju bez posla.
Podobni se dodvoravaju ukinutom (crvenom?) plemstvu, a kmetovi robijaju (zbog podjednako duge jezičine). Postoje države i narodi koji nisu znali izići iz feudalizma (pa od sramote glume slobodna i/ili socijalistička društva).
Ni ovaj (naš) narod nije imao vođu (Mojsija) koji bi ga izbavio iz feudalnih okova ...
Umjesto kapitalizma (negacija obavezne tlake i dualnog vlasništva (vlasništva nad istim po različitim kriterijima), negacija neslobodnog odnosa, uspostava države po društvenom ugovoru, ...), kojem nije glavna osobina kapital i kapitalističko izrabljivanje (koje je posljedica ne zakonitosti već slobode stupanja i u izrabljivačke odnose)), uspostavljani su socijalizam i kvazidemokracija (s obaveznim feudalnim odnosima (dualnog vlasništva)).
Održavanje zablude (obaveznih odnosa) uspostavljalju se/uspostavljali su se društvenom prisilom (diktatura proleterijata i diktatura prikrivena kavzidemokracijom). U takvom društvu (u kojem su proglasom ukinuti feudalni zakoni) feudalizam se održava ogromnim doušničko-represivnim aparatom.
Svi su skloni pribjegavati doušništvu (jer je lakše motriti i dojavljivati nego raditi). Prepuni smo doušničkog aparata koji ima povlašten status.
Molim te (prije nego stupim u zreli/vječni život), uvedi profesionalnost u rad sigurnosnih službi. Razvlasti ispodprosječne nakaradno izvitoperene i pokvarene doušnike (koji se prije ili kasnije popnu na društvenoj i državnoj ljestvici (ne)zaslužnih).
Stvori društvo koje će živjeti od vlastitog rada (ako možeš ... nisu ni oni prije zabrazdili u diktature jer je bilo lakše stvoriti zdravo društvo koje cijeni rad).
Draga teta Kolinda, i Josipović je jedan od ispodprosječnih (ne)radnika ... Budi milostiva i dozvoli mu put u Moskvu (gdje će ostati na liječenju). Neka povede i svoje savjetnike (mada za njih nema lijeka ni u Moskvi).

Kako pouzdano znam (rekla nam je teta u vrtiću), kriza (pa i gospodarska) je posljedica nesposobnosti donošenja odluka, nemoj se dvoumiti i nećkati ... lustriraj sigurnosne službe, potjeraj te nesposobne mamlaze (teta u vrtiću je rekala ružno da im * majku)(po čemu smo vidjeli da je jako uzrujana)(teta je uvijek u pravu).
Izgubili su pod nosom i državu i vojsku ...
Znam, Draga teta Kolinda, u programu si istaknula kako je gospodarska kriza sigurnosno pitanje ... ali i sigurnosno pitanje je gospodarsko pitanje (tako nas uči teta u vrtiću). Ne daj plaću onima koji su ispustili tuđmanovu Hrvatsku a prave se kao da su u službi ... Oni samo traže privilegije (bilo kakve). Povlaštenu registraciju automobila, upis na fakultet, sigurno mjesto u bolnici, ...
Nije njih briga za nas ...
Draga teta Kolinda, želim ti od sveg srca uspjeh u predsjedničkom mandatu, neka te čuva Dragi Bog!



Kada prestanem pišati u pelene, i za mene će sve postati raj.




Zašto Hrvatska uvijek glasa protiv

Hrvatsko postfeudalno/polufeudalno društvo boljševičkim/ruskim preinakama producirano u rano društvo (prvobitna zajednica) ugrožavajući privatno vlasništvo svrstalo se u kasno bezvlasničko društvo (početak robovlasništva). Takvo društvo (rušeći tradicionalno postojeće) moguće je provoditi (u vrijeme razvoja javnih medija i obrazovnog sustava) samo izolacijom i nametanjem. Izolacionizam (svojstven Hrvatskoj od socijalističke revolucije, Tita i titoista) prati nas do današnjih dana ...
Nametanje društvenih odnosa (koji bi po Marxu trebali biti odraz razvoja proizvodnih snaga) provodi se represivnim aparatom. Hrvatska je premrežena doušničkim (neučinkovitim i nakaradnim sustavom). ONOIDSZ (općenarodnaobranaidruštvenasamozaštita). Hrvatska je satkana od čuvara sustava (sistema).
U tim okvirima slobodni, demokratski izbori su neizvedivi. Uvijek morate pokrenuti lavinu (protiv vladajućih), kako bi stvorili okvire popuštanja nadzornog sustava i prisilili (uplašene) glasače da protivno svojoj volji glasuju za onog za koga su željeli ... ili morate pokrasti glasove. Ili i jedno i drugo. Službe nemaju velik izbor (i u tri pokušaja prisiljene su razotkriti sav svoj izborni potencijal).
Paradoks hrvatskog društva. Društvo troši ogromne resurse (materijalne i ljudske) na očuvanje sustava kojeg ne treba čuvati jer je neučinkovit. Industrijska društva (sastavljena od produktivnih pojedinaca) s manjim brojem stručnijih osoba održava sigurnosni sustav, a ostatak društva radi (gospodarski je aktivan).

Gospođa Kolinda Grabar Kitarović je moderna kandidatkinja, oslobođena rusko-boljševičkog mentaliteta, neopterećena samodržanjem lošeg sustava i najviše je pogođena stanjem jer je u kampanji uskraćena za istinsku raspravu o vlastitom izbornom programu (dostojnog izlaska na izbore i biranja buduće predsjednice).
Program joj se poluutopio u beznađe plutajuće mase (doušnika i agenata; novinara i reportera koji svašta pitaju i o svemu izvješćuju ali o ničemu ne obavijeste ...; političkih kontra inicijativa; ciljanih političkih diverzija).
Pobjedom gosp. Kolinde Grabar Kitarović Hrvatska će istupiti prema modernijem i slobodnijem društvu (mada njena pobjeda neće u nama ugasiti jednu zaostalu i neradničku Hrvatsku).
Tek će pružiti nadu i začetak neke nove-stare radnišne Hrvatske koja trudom i ustrajnošću može stvoriti onaj boljitak u koji se zaklinjemo (ali u njega ne vjerujemo)!






Post je objavljen 11.01.2015. u 09:16 sati.