Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanterna-duse

Marketing

NE SPOMINJITE MI SAVRŠENSTVO



slika: digital artist

Ne spominjite mi savršenstvo kao vašu završnu riječ u ovom životu, koji je tek stranica knjige, kojoj se kraj ne nazire, a pisac je bezimen, jer u nju se upisuju mnogi..

Ne spominjite mi ni zlo, kao čvrstu i nepromjenjivu suprotnost dobroti i ne spominjute mi sebe kao likove, koji su završili svoju predstavu i nakon ovacija, prestali sa svojim ulogama zauvijek..

Nemojte me nikad gledati kao dio toga svega, samo sa jedne strane, to bi bilo kao da izgubite jedno staklo na naočalama i trudite se sastaviti sliku, kakva bi trebala biti, ali pogledu nedostaje potpun uvid..

Mnogi i sebe i mene tako gledaju i podvlače crtu, stavljaju završnu točku na kraju rečenice, a zapravo, priča o nama nije još ni počela..

Savršenstvo je čežnja, motiv, put, ona istinska želja, koja našem učenju o ljubavi daje smisao.

Nisam savršena, niste ni vi, ne postoji zlo, kao granica koja nas odjeljuje od dobrote, postoje samo oni, koji su tek na početku svojih koraka i koji streme ka istom cilju kao i mi.

Koliko god gadljivo ga gledali, zlo će jednom biti na istoj putanji, na kojoj smo mi možda sada i dio je naše, tek započete knjige utisaka, našeg "šalabahtera", kojeg nosimo stalno sa sobom, da ne ponavljamo ispite, koje smo prošli i bili smo ispod površine, dok nismo vidjeli tračak svjetla, tamo negdje, izvan vode, odrekli se svoje besmrtnosti i zaljubili se u nesavršenu smrtnost, koja nas jedina može do kraja naučiti ples vječnosti, a dok naši koraci ne dodirnu zvijezde, ne pričajte mi o savršenosti, mojoj ili vašoj..

Saplićemo se, padamo, lomimo svoja srca i tuđa, ali ne odustajemo od učenja, kada se počnemo žaliti i osuđivati, padamo na ispitu, jer zaboravljamo, da ćemo time samo usporiti korake.


Posveta u mojoj 1. zbirci poezije “LANTERNA MOJE DUŠE”

“Ja sam riba. Ti si Mjesec.
Ne možeš me dodirnuti , ali tvoje svjetlo
ispunjava ocean gdje živim.”
- Rumi


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/repinac.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-8100-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 07.06.2017. u 17:57 sati.