Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Glup&brat II

Dvojbe nema oko 293.562 glasa koji su se pribrojali Sinčiću na predsjedničkim izborima, nisu njegovi glasovi.
To su glasovi koje su službe "fabricirale".

U stratificiranom društvu nitko nema slobodu niti se politika vodi kako bi nezavisni i nedokazani kadrovi osvojili vlast. Borba (dijela) političke javnosti i medija na takozvanom trećem putu je stvorila višak/manjak glasova na biračkoj sceni. A upravo Sinčić i Pernar nisu stvarali uvjete politike trećeg puta, samo su iznenada saznali kako je oko 300 000 glasača biralo Sinčića.
Ima li štete u u tome ...? Da.

Treba razjasniti kako je (teoretski) moguće da 300 000 glasača glasuje za nepoznatu i nekompetentnu osobu na predsjedničkim izborima (jesu li birali novog Hitlera, Staljina, Pol Pota,Tita ili Khola?).
Politički rad je profesionalan, i ima zadaću sustavno producirati kadrove i politike koje će dominirati. U tom smislu Sinčić niti je nezavisan niti je iznenađenje. Produkt je sustavnosti. (Ali ne sustavnosti krize, koju iskorištava kojoj nije rješenje.)
U stratificiranom (ili produktivnom) društvu stratifikacija nastaje po društveno prihvaćenom modelu. U produktivnim, industrijskim i postindustrijskim društvima to je model stručne uspješnosti.
Politikom se bave najbolji. Odabrani. Otud pojam političkih elita (koje zlobno prezentiraju kao uzurpatore vlasti i političke moći).
Kada skupina (ugroženih) nesposobna podmirivati svoje financijske obaveze zastupa političko riješenje svojih problema, društvo stupa u stadij brzih promjena (revoluciju). Poticati i provoditi revoluciju u Hrvatskoj je sposobna i voljna samo jedna politička grupacija: sdp.
Je li Hrvatskoj potrebna revolucija? Je li Hrvatskoj potrebna vlast neodgovornih osoba koje nisu sposobne podmirivati svoje financijske obaveze preuzete ugovorima koje su prisebno prihvatili? Je li Hrvatskoj potrebna politička vlast osoba koje smatraju banke krivcima (od kojih su prisebno uzeli novac koji ne mogu vraćati)?
U slučaju ikakvog političkog značaja takve (marginalne) skupine Hrvatska bi se vratila na političko-gospodarsko stanje titoističkih samoupravljača koji su nas civilizacijski unazadili. Stupila bi na poznati nametani put od kojeg je obrambenim i pravednim ratom odstupila. Stupila bi na proklamirani treći (politički) put (kojeg su zagovarali partijski sateliti ... Orah, Grubišić, ...).

SDP sustavno producira uvjete odstupanja od državotvorne, nacionalne politike stvaranja hrvatskog društva kao zajednice svih njenih građana u zrelo sociološko, stališko i raznorodno društvo. Neizgrađeno društvo je izvor društvenih (i ostalih) kriza i nestabilnosti.
Zadaća je domoljubne političke opcije s posebnim obzirom pristupiti tom biračkom tijelu (koje je krivim pristupom posebno senzibilizirano). Tvrdnje SDP-ovaca i Sinčića (živog zida) se u potpunosti razlikuju. Sinčić i Živi zid tvrdi kako su građani zbog (trulih, kapitalističkih, u Hrvatskoj je riječ o zapadnim) banaka i pogodovanja tim bankama sustavno onemogućeni vraćati kredite (ili poslovati). A SDP nudi mjere socijalne politike smanjenja dužničke krize (u minornim iznosima, ali socijalno značajnim).
Interesantna usklađenost političkog nastupa. Posebno kad se zna kako je Živi zid (ideološki, a ne stručno) prozvao banke i politički sustav za usklađenost i ciljanost u obespravljivanju ugroženih ...

Prava je istina kako su banke profesionalni subjekti u distribuciji i deponiranju novca, kako imaju važnu gospodarsku zadaću (nenadomjestivu), kako je SDP mjerama gušenja (a ne poticanja) gospodarstva pravi krivac za sustavno onemogućavanje dužnika riješiti svoj dužnički status. Istina je kako natjecatateljski sustavi imaju zadaću iznjedriti produktivnije društvo (što stvara ugrožene), te u takvom društvu nije preporučeno poduzimati poslovne ili financijske zahvate bez uzimanja u obzir mogućih rizika.
Još jednom se pokazalo kako je politika sustavna i kako u usloženim okolnostima stvara uvjete ostvarenja/nametanja svoje političke volje.
Čudo Živog zida će trajati do trenutka kad društvo shvati kako je riječ o sdp-ovoj zavjeri osvajanja glasača kojima nakon osvojene vlasti neće pomoći u znatnoj mjeri, ali će iskoristit vladajući položaj za učvršćenje svoje prosrpske, proruske,antieuropske, anti NATO politike (od koje smo obrambenim i pravednim ratom istupili).
Hrvatska je pred novim ratom (u kojem bi srbi potpomognuti Rusijom stvarali novu srbiju).
Onaj tko nije svjestan ratne opasnosti glasovat će proizvoljno i potpomoći ratnoj ugrozi RH.

Jesmo li glupi!?




Post je objavljen 04.01.2015. u 08:50 sati.