Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rainynight

Marketing

Ustrajnost

Imam službeno dijagnosticiran poremećaj pažnje. Zapravo, nisam sigurna da li je službeno dijagnosticiran, ali ako ti neurolog kaže da ga imaš, onda ga valjda imaš. Nije da sam si ga sama dijagnosticirala.

Pokušavam istovremeno čitati knjigu, čitati forum, regrutirati ljude da se učlane u grupu obožavatelja Magazina na facebooku i pratitit tečaj na Courseri koji bi mi trebao objasniti kako s lakoćom učiti.

I onda mi je palo na pamet da bih još mogla napisati post na blogu. I prije toga nalakirati nokte. Sedamnaesti sloj laka s efektom disko kugle uvijek dobro dođe.

U dvojbi sam. Trebala bih do ponedjeljka odlučiti koji posao prihvatiti. Zanimljivo je da sam skoro 4 mjeseca bila nezaposlena, a sad sam u poziciji da biram. Isto je kao i s frajerima. Kad uopće moraš birati, onda ti je valjda jasno da ne valja niti jedan. Tako ni meni niti jedan od ta dva posla nije posao iz snova (ja uostalom ni ne znam koji mi je posao iz snova).

Jedan je u manjoj firmi i imala bih mogućnosti jako brzo napredovati i sve bi moje sposobnosti odmah došle do izražaja. Što nije nužno dobra stvar jer, između ostalog, imam sposobnost biti Atila bič božji na poslu. Moram priznati da volim šefovati i da u meni čuči korporacijska divlja zvijer, ali nisam sigurna koliko to želim. Možda je pametnije najgore osobine držati pod kontrolom.

Drugi posao je dosadan, bez nekog mjesta za napredak, ali... manje stresa i više mogućnosti da se bavim stvarima kojima želim. Imala bih čitavu godinu (jer na toliko potpisujem ugovor) da konačno otkrijem što želim. Zapravo, htjela bih godinu dana raditi ono što volim i možda bih tako otkrila čime se želim baviti.

Uostalom, radila bih, studirala i dalje, plaćala režije i porez i sve te dosadne stvari, ali bih sve ostalo raspoloživo vrijeme trošila na sebe, bez razbijanja glave kako da unaprijedim poslovanje. Kad kažem na sebe, želim reći na pisanje. Ono što znam je da želim pisati. Moram još samo saznati kako i gdje.

Otkad ne radim, uspjela sam više od dva mjeseca u kontinuitetu ići u teretanu i uspjela sam uzgojiti sasvim funkcionalne nokte. Vjerojatno prvi put nakon 20 godina. I sad se na njima iživljavam lakovima s motivima perja i disko kugle jer to nisam mogla raditi kada sam bila mala djevojčica opsjednuta Josipom Lisac.

I to je već nešto. Zapravo, prvu godinu na faksu sam uz posao uspjela položiti u roku s najvišim mogućim prosjekom. Samo trebam zadržati tu ustrajnost i kad je pisanje u pitanju.

Izazov može početi zubo

Post je objavljen 03.01.2015. u 23:49 sati.