Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Kad je ambalaža skuplja od sadržaja


NOVOSTI IZ SVIJETA PLASTIKE Br. 78






Vjerojatno ste se susreli i u svojim domaćinstvima koristili začine u pakiranjima koji su ujedno bili i mlinovi koji su svježe smljeveni začin dodavali jelima. Najčešće su to bili posebni uređaji, mlinci izrađeni od metala, stakla i drveta. Naravno, razvoj novih vrsta plastike i primjena novijih tehnologija prerade omogućili su izradu takve ambalaže upravo od plastike, koja je bila i ambalaža i ujedno mlinac za začine.

Za te svrhe koristila se vrsta plastike koja je preradom imala svojstvo visoke tvrdoće kao što su razni polimeri na osnovi akrila, acetal i polikarbonat. To je zahtijevalo izradu ambalaže / mlinca od više dijelova i naravno ta je ambalaža bila skuplja.






Južnoafrička kompanija Shaft Technical Mouldings koja se bavi izradom strojeva i kalupa za injekcijsko prešanje, planira s prerađivačima sklopiti tehnološki ugovor o proizvodnji jeftinije ambalaže koja, a koja će istovremeno omogućiti kvalitetno mljevenje. Više funkcionalna ambalaža. Odnosno, cilj je da i takva - višefunkcionalna ambalaža bude jeftinija od sadržaja.



U tu svrhu kompanija Shaft Technical Mouldings razvila je stroj za injekcijsko prešanje poli(etilen-terafralata) (PET) koji proizvodi plastičnu PET ambalažu s nazubljenim grlom, planiraju naći partnere širom svijeta koji će ih proizvoditi mjestima bliže potrošnji, a s čepovima, drugim dijelom mlinca bi ih snabdijevali iz svog pogona u Cape Townu.

Takvom suradnjom uz korištenje najnovijih strojeva i tehnologije prerade poli(etilen-teraftalata) (PET) postiže se znatno jeftinija ambalaža, koja je jeftinija od samog sadržaja što i jeste osnovni cilj ove inovativne primjene PET-a.





Izvori:
Best in Packaging:
Developments In Disposable Spice Grinders
Shaft Technical Mouldings
Animated flags




Post je objavljen 03.01.2015. u 15:34 sati.