Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Vrijeme, vreme, vrime je...

.
Vrijeme, Vreme, Vrime je...
Jutros sam se probudila odlučna u postavljanju mog komentara nakon prvog TV sučeljavanja „velike četvorke“...
Održano je prvo ali ne i jedino TV sučeljavanje kandidata za predsjednika R. Hrvatske. U tom nadmetanju vremenski ograničenom poput nogometne utakmice 90 minuta s mogućim produžetcima, tri kandidata i jedna kandidatkinja pokušali su iskoristiti TV medij za svoju prezentaciju i tako se približiti onima koji se još nisu odlučili o svom kandidatu kao ni o izlasku na izbore. Što je debata po odabranim temama i pitanjima posebno prilagođenim kandidatima odmicala interes gledateljstva, moj i onih oko mene je padao poput cijene goriva na pumpama. Rapidno, da bi na koncu iskoristili pravo izbora i daljinskim upravljačem prešli na drugi i zanimljiviji program. Iz ono malo vremena koje smo im poklonili moglo se zaključiti kako niti jedna osoba, natjecatelj, nema onu potrebnu osobnost, karizmu, koju je u skoro isto vrijeme pokazao Mario Petreković u jednom drugom TV natjecanju imitatora glazbenih veličina.
Blijedi, ponekad nemušti, neodređeni, neinformirani ali zato svadljivi kandidati su plivali od lijeva do desna između dva gola bez poentiranja bez zabijanja pogotka, onoga što je bit igre i natjecanja. Za neke od njih bilo je svega ali i autogolova. Nemati jasan stav o referendumu o slobodi pobačaja kao što to nije imao najmlađi kandidat Vilibor Ivan Sinčić je nedopustivo. Prozivati školstvo, gladnu i nezbrinutu djecu u Gunji dok ti djeca idu u najbolje škole Belgije kao što to tvrdi gđa. Kolinda Grabar Kitarović, djeluje potpuno deplasirano ako ne i gore. Zajednička priča o monetizaciji auto cesta je samo dokaz nepoznavanja vlasništva. Zemlja i narod koji se zadužio i ne vraća kredit ne može govoriti o vlasništvu nećega što je izgrađeno tuđim novcem. Dr. Milan Kujundžić svojim odobravanjem korištenja „priziva savjesti“ kad su u pitanju sigurni i zakonom odobreni pobačaji obuhvaćeni zdravstvenom skrbi svake građanke, indirektno je rušio Hipokratovu zakletvu, prisegu i bacio mrlju na ulogu liječnika. Onaj tko se obrazovao uz novac građana s jedinom obvezom služenja tom istom narodu ne može ispred svega staviti svoja uvjerenja, crkvu, neetičnost i zanemariti potrebe tog istog puka. Takav predsjednički kandidat dr. Kujundžić uz pokazanu arogantnost, nesnošljivost prema dvojici protukandidata uz dužno poštovanje prema nekadašnjoj stranačkoj kolegici nema što tražiti na izborima. Trenutačni predsjednik, uglađeni gospodin dr. Ivo Josipović svojim nastupom nije mogao zamagliti vrijeme koje je ostalo iza njega, a koje nije iskoristio na najbolji način za dobrobit građana. Igra u rukavicama na temperaturi većoj od 40 C kada sve gori, gore radna mjesta, gospodarstvo tone, kada se korupciji pristupa selektivno prema političkim potrebama, neučinkovito sudstvo, drčnost instrumentaliziranih branitelja, nesposobnost Vlade u rješavanju gorućih problema, nije ga natjeralo da se oglasi i prozove vlast. Bez obzira na ovlasti koje jesu i nisu male nije pokazao građansku hrabrost, liderstvo, nije prepoznao kako se iz drugog plana može zabiti gol. Sve u svemu ni ovoga puta Hrvatska neće dobiti lidera, golgetera, karizmatičnu, odlučnu, neovisnu osobu, osobu sa stavom.
Šteta, a baš tomu i služe izbori. Izbor najboljeg. Ako je ovo vrh vrhova u Hrvatskoj, građani će još dugo sanjati uspon na Mont Everest.
.
Vrijeme, vreme, vrime je blagdana i slavlja.
Čestitke za Božić uz želje da Nova 2015. bude bolja svim blogerima...
Vaši Tukica & Tukac


Post je objavljen 24.12.2014. u 20:02 sati.