Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

DOBRO JUTRO NARODE! - KAKO STE MI DANAS?!



Je li Vukovar prodan? 18. studenoga 1991- godine

Iz razrušenoga i opkoljenog grada Vukovara, očajnički su branitelji molili Tuđmana za pomoć, da barem izvuku žene i djecu...

Mili Dedakoviću "Jastrebu" ovako je odgovorio F. Tuđman: Ne dolazi nikakvo izvlačenje u obzir - žena i djece... Žrtve koje ćemo staviti na oltar domovine imati će svoju vrijednost...

Franjo Tuđman ih bezosjećajno odbijao i upućivao da mu se obrate putem telefaxa, uređaja koji nije braniteljima u Vukovaru radio.

"Osuđujem vas, gospodo sabornici za trenutak iznenađenja kada su u Vukovar stigli nepobitni dokazi da Republika Hrvatska raspolaže ljudstvom i svim sredstvima potrebnim za proboj puta i obranu Vukovara, ali ista ne žele biti upotrebljena.

Optužujem vas, gospodo, za svu bol trenutka kada je Vukovar shvatio da između vas, Hrvatskog sabora, Hrvatske vlade, predsjednika republike Hrvatske i četnika nema nikakve razlike.

Osuđujem vas, gospodo, za svu sramotu koju ste nanijeli hrvatskom narodu pokapajući ga. Hrvatski narod nije vas za ovo ovlastio i zato vas optužujem za izdaju". (riječi Siniše Glavaševića, novinara i izvjestitelja s radija Vukovar)


Tuđman teško bolestan 1999-tih se kaje u jednom intervyu s novinarom: "Kao dijete imao sam dva ovako ideala, da ne budem nikada vojnik, jer sam mrzio rat, krv, nisam mogao gledati kako se pile kolje, a kamoli krv čovjeka, itd. Da nikada ne budem vojnik i liječnik, iz istih razloga.Kao što vidite život me prisilio da budem vojnik, ne samo četiri godine u drugom svjetsko ratu, nego gotovo jednako toliko i u Domovinskom ratu, na drugi način"...

Ovo ostavljam vama dragi čitatelji mojih tekstova da prosudite istinu. Moram samo ovdje podsjetiti - kako je F. Tuđman u II. svjetskom ratu kao partizan i major OZN-e u čazmanskoj šumi poubijao 3000 hrvatskih zarobljenika i civila... Dok na teret stavljaju mu se i drugi ratni zločini na; bleiburgu, baniji i slavoniji.... itd.

Pitam vas: Imamo li danas Hrvatsku?

----------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r
http://crostojkovic1958.blog.hr
Mob: 095/814-82-90

Članaka; 2371.



Post je objavljen 19.12.2014. u 08:16 sati.