Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

NA SATU MARXIZMA

Kino Istra postaje porno kino. Naš se profesor u znak protesta kani na korzu zapaliti benzinom. Bolje i to nego blok sat marxizma:
Iako su se prosvjetni sekretari zbiljski potrudili oko udžbenika, ne možemo si pomoć i ne pitat se - čemu učiti marxizam 1989.? Mladi smo i radikalni, želimo sve i odmah i sad i želimo rušiti:

"Hey teacher-leave the kids alone!"

Čekamo pred učionicom na katu. Kola hitne jure prema korzu. Lažna uzbuna. Neki je džanki overio pred Kluzom. Razbarušeni profa stiže sa 5 minuta zakašnjenja i živčan je prilično. Mi bi da pričamo malo o Dylanovoj pjesmi. On bi pak o putevima kapitala. O pravednoj društvenoj podjeli dobara. O povijesnim odgovornostima klasa.
Njuškamo najzad zrak. Šalke ga pita što bi s obećanjem da će se paliti benzinom? Šeretski se nasmijao i lukavo (Hvaranin rodom) prihvatio zeku.

-Znam ja da bi vi najrađe da sam se ja lipo zapalio!

Svjestan krize identiteta sustava u odumiranju, poželio je bar ostaviti uspomenu na sijedog bradonju. Nema Marxa kao što nema ni djeda Mraza. Sa tom smo bolnom spoznajom, krenuli dalje u novi život. U novo društvo. I u stare klase.
reče:

-Nećemo tog Dylana, von je reakcionar, otvorite udžbenik na predzadnju stranu...



Post je objavljen 15.12.2014. u 16:50 sati.