Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Odluke od A do Z drugi dio

L
Lijepo. Zanimljivo je da smo skloni najprije vidjeti ono što nije lijepo, a kada bi to ružno pogledali sa druge strane vidjeli bismo i ono što je lijepo. Uh kako sam to pametno izvukla. Kako god od sada na prvo mjesto ono lijepo, ono što veseli i usrećuje.

M
Mogu. Naravno da mogu, ali uvijek je tu onaj ali i AKO. Mogu sve što želim samo u obimu koji je dozvoljen mojim godinama pa se neću žaliti. U mlađim sam godinama mogla puno više, no tada nisam razmišljala da će doći vrijeme kada će se smanjiti mogućnosti. To me neće ni smetati, ni ljutiti, dapače uživat ću u svemu što MOGU.

N
Novo. Mnogi danas misle kako si ne mogu priuštiti ništa NOVO, ali to novo se ne mora kupovati. NOVO može biti bilo kakva odluka koja će unijeti zadovoljstvo. Moje NOVO bit će moja zavičajna zbirka koju razvlačim već godinama, a sve zato što mi AKO stalno podmeće.
Bit će NOVO, slavonska zbirka „Pocjek“.

O
Odluka. I evo me do te riječi koja me potiče, gura, koju stalno koristim i kao gumicom izbrišem. Riječ koja mi se izgleda jako, jako zaprijetila. Prihvaćam konačno da se ODLUKE treba provoditi jer sve pregažene odluke su kao kosturu u ormaru. Nema više kostura.

P
Prijatelj/ica. Svatko od nas ima pravog prijatelja/cu. Onog koji o nama zna više nego i mi sami o sebi, ali i mi o njemu/njoj znamo isto tako. Istina je da ponekad zanemarimo naše prijateljstvo, a onda kažemo: „Da se pravo prijateljstvo pozna u nevolji“. Točno, ali zašto ne bismo tog našeg prijatelja/cu pozvali na zajedničku šetnju ili sat razgovora ne uvjetno uz kavu. Možda ne svaki tjedan, ali zar ne bi bilo sjajno svaki tjedan sat vremena podijelili s nekim tko nam je drag, a nije familija. PRIJATELJ/CA može očekivati puno više moje pažnje.

R
Riba. U mom životu riba nije osnovna namirnica jer kod nas Slavonaca ptice-prasice zauzimaju prvo mjesto. Apsolutno sam sigurna da je od izuzetne važnosti imati ribu češće na tanjuru, naravno ako je svježa i financijski dostupna. Od sada RIBA će jednom tjedno i u mom tanjuru zaplivati.

S
SRCE. Kao mnogi doživljavala sam ga kao nešto sasvim normalno i jednostavno. Ura koja uredno ide tika-taka bez da razmišljamo o njoj. E sada se bar u mom životu sve mijenja jer nešto je posustala ili je rođenjem navijena na točno određeno vrijeme. No ipak gotovo u zadnji čas, zapravo u pravi čas stručnjak ju je uspio popraviti. Kako dugo će ovako popravljena trajati nije mi znano, ali čuvat ću moje SRCE kao dragocjenost jer je veća nego sva blaga svijeta.

T
Tlaka. To svi znamo. Tlaka mi je peglanje, pospremanje, odlazak u šoping (nekima to nije), isprobavanje cipela (ni to nekima nije). Meni je dosta toga bila tlaka, ali od sada prestajem vjerovati kako me baš sve to tlači. Naravno i dalje neću biti prestretna peglanjem, ali peglat ću samo ono što baš treba, a ne kao do sada baš sve. TLAKA prestaje biti dio mog života.
U
Ustajanje. Kažu: „Tko rano rani dvije sreće grabi“. Naravno to je vezano za rano ustajanje, a ja ne spadam u one koji žele grabiti dvije sreće. Često sama sebi prigovaram jer bih mogla više posla napraviti kada bih se ranije izvukla iz kreveta. Onda se loše osjećam jer kao da spadam među ljenčine. I dalje se neću ranije ustajati, ali si više neću prigovarati jer kasnije USTAJANJE nije niti mora biti išta negativno.

V
Volim. Svi mi volimo, djecu, partnera, unučad, prijatelje, roditelje, rođake, ali voljeti sebe je nešto najvažnije. Tko ne voli sebe teško da će moći voljeti koga drugoga. Nakon povratka sa kardiologije još sam odlučnija da sam sebi na prvom mjestu i VOLIM se više nego do sada.

Z
Zato. Od A do Z ispisano ću postaviti na vidno mjesto kako bih se mogla svakog dana podsjetiti što sam sve odlučila. Koliko ću uspjeti znat ću već danas jer odluke su za odmah, ne za sutra ili kako često znamo ponedjeljak koristiti za početak nekih odluka. ZATO krećem odmah.


Post je objavljen 12.12.2014. u 11:53 sati.