Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

IZLOŽBA MEDA U KRAPINI

13. OCJENJIVANJE MEDA KRAPISKO - ZAGORSKE ŽUPANIJE

Snježana Španjol zamjenica ministra poljoprivrede otovrila je u Krapini 6. prosinca 2014. godine 13. izložbu i ocijenjivanje meda Krapinsko-zagorske županije.
Ovogodišnji šampion izložbe je Obiteljsko pčelarstvo Škrlec s medom od bagrema. Drugo mjesto osvojio je Petar Bračević također za med od bagrema dok su treće mjesto podijelili Dragutin Krizmanić i Josip Derniković, ponovo sa medom od bagrema. Nagrade su pobjednicima uručili zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Organizatori ove manifestacije, koja promiče kvalitetu zagorskog meda i promovira zagorske pčelare, su Krapinsko-zagorska županija i Savez pčelarskih udruga Krapinsko-zagorske županije uz financijsku podršku partnera manifestacije Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Krapina te Grada Krapine uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede.
Zamjenica ministra Snježana Španjol prilikom otvaranja je rekla da je pčelarski program u Hrvatskoj ove godine po prvi puta bio financiran iz proračuna Europske unije." „Zadovoljni smo jer su sva sredstva koja su bila na raspolaganju iskorištena, i što je pristiglo jako puno zahtjeva za potpore investicijama, a to ukazuje na činjenicu da postoji veliki potencijal za ulaganje u sektor pčelarstva, usprkos nepovoljnim gospodarskim kretanjima, ali i vremenskim prilikama koje ove godine nisu bile naklonjene pčelarima. Čestitam svima nagrađenima, i vjerujem da će iduća godina, s obzirom na upornost, trud i marljivost pčelara, biti još bolja, ne samo u Zagorju, nego i u drugim krajevima Hrvatske" – naglasila je gospođa Snježana Španjol




Bajka na dlanu
OVE FOTOGRAFIJE TAKOĐER SE ODNOSE NA KRAPINSKO ZAGORSKU ŽUPANIJU. SNIMILA SAM IH U VRIJEME MANIFESTACIJE 100% ZAGORSKO KOJA JE 19. I 20. RUJNA ODRŽANA NA TRGU BANA JELAČIĆA U ZAGREBU.

Image and video hosting by TinyPic

DJEVOJKE GIMNAZIJALKE IZ UDRUGE FENIKS IZ OROSLAVLJA TUROSTIČKI PROMOVIRAJU BOGATU TRADICIJU ZAGORSKIH DVORACA PODSJEČAJUĆI NA RASKOŠ I LJEPOTU ODJEVANJA IZ TOGA VREMENA.

KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA IMA IZNIMNE KULTURNE SPOMENIKE : KRAPINSKOG PRAČOVJEKA, RODNO SELO Josipa Broza Tita KUMROVEC, DANAS PRETVORENO U ETNO SELO, ZATIM, svetište katoličkih vjernika MARIJU BISTRICU, DVORAC koji je spomenik jednog vremena VELIKI TABOR, povijesni događaj VERONIKA DESINIČKA koji je postao legenda o velikoj ljubavi itd. DA BI BILA PRETPZNATLJIVA Krapisno Zagorska županija uzela je prije nekoliko godina slogan "Bajka na dlanu" pod kojim se promovira kao turistički brend.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
DJEVOJKE IZ UDRUGE FENIKS DIO SU "BAJKE NA DLANU" .

Post je objavljen 09.12.2014. u 10:42 sati.