Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Činjenice o popularnim pjesmama (dio 1.)

Danas donosim nekoliko popularnih pjesama i činjenice o njoj koje niste znali. Možda ćete znati pjesmu, a možda i nećete, a možda ćete biti zainteresirani o pjesmi...ili ne, ovisi o svemu. I životu, i....

"Like A Rolling Stone" je bila više od pjesme. Naime, Bob Dylan je 1965. bio toliko razočaran publikom i svime, da je htio prekinuti s svojom glazbenom karijerom, no, napisao je "Like A Rolling Stone", i to mu je dalo nadu u daljnje pisanje pjesama.



Klavir marke "Steinway", na kojem je John Lennon napisao i klavirsku dionicu za "Imagine" se još uvijek čuva.



"We are the champions" je bila službena pjesma Svjetskog prvenstva 1994.



"Billie Jean" je, prije svojeg puštanja u javnost, bila izmiksana 91 put. Slava čovjeku po imenu Bruce Swedien, koji je sve to napravio.



Solaža, tj. riff kojim počinje "Sweet Child o' Mine" je Slash izmislio kao običnu zafrkanciju, dok je to svirao prvi puta, radio je i grimase Stevenu Adleru, tadašnjem bubnjaru.



Po istraživanju kanala VH1 2006. , Australcima je najomiljenija pjesma "Never Tear Us Apart" od INXS-a.



Allen Collins, nekadašnji gitarist Lynyrd Skynyrda je oženio svoju djevojku Kathy. Dok ju je zaprosio, njegove riječi, među ostalima su bile "If I leave here tomorrow, would you still remember me?". Te su riječi postale uvodne riječi njihovog hita, "Free Bird".



"Hotel California" je bila pjesma koja je, uz "Stairway to Heaven" bila najbolje kontroverzna, zbog krivo protumačenih, sotonskih značenja pjesme. Pjesma govori o glazbenim agentima, koji su opisani "kao sve najbolje", i kao avanturu mladog glazbenika koji potpiše ugovor i odjednom, uvuče se u svijet hedonizma i prljavosti.



Pjesmu "Crazy Train" nije pisao jedan, nego trojica. Ozzy Osbourne, Randy Rhoads i Bob Daisley.



"Every Breath You Take" je pjesma koja je o opsesivnosti, a napisao ju je Sting. Razlog je bio njegov razvod s njegovom tadašnjom suprugom, Frances Tomelty. Bio je ljubomoran i opsesivan.



Znate dio "koo-koo-ka-choo" u pjesmi "Mrs. Robinson"? To je hommage pjesmi "I am the walrus" od Beatlesa.





Post je objavljen 06.12.2014. u 21:00 sati.