Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubamarasarena

Marketing

Inspiracije dom...

U ovo doba godine, uz ovo trenutačno pomanjkanje sunca glavno obilježje dana je da su dani sve hladniji i kraći, a večeri postale duge. Zato je to pravo vrijeme da se obitelji skupe i zaigraju. Danas ima puno (i previše) društvenih igara za kupiti. Priznajem i sama imam popriličnu kolekciju raznih igara, kojima doma kratimo duge zimske večeri i obožavam igre.
Danas se želim prisjetiti onih igara koje smo kao mali igrali na papiru, udvoje ili više igrača. I one su bile zanimljive, a jednostavne.



Na potapljanje brodova sam potrošila tonu papira..to se u školi stalno igralo.
Pa krave i bikovi sa 3 broja koje je trebalo pogoditi, koji su točno brojevi i koji je točan poredak brojeva.
Sastavljanje priče dajući odgovore na pitanja: tko, s kim, što je radio, gdje, kada i zašto, a nakon svakog odgovora se papir savijao i davao drugome pored sebe da nastavi priču....znalo je biti urnebesnog smijeha kada su se priče na kraju čitale.
Ukradena polja se igraju tako da dva igrača crtajući crtice po kvadratnom papiru osvajaju teritorij tako da spajaju polja u "otoke".
Trokuti sa vrlo jednostavnim pravilima da nasumično nacrtane točke igrači naizmjenično spajaju s crtama da se dobije trokut i tko spoji trokut, njegov je.
Vješala su isto bila zanimljiva za igrati. Mislim da me nisu niti jednom objesili u kompletu....uvijek se nekako pogodi koja je bila riječ ili rečenica.



Formula se igrala tako da se nacrta vijugava staza na jednom papiru sa startom i ciljem. Što vijugava i uža, to bolje. Dva ili više igrača su špicom bojica glumili formulu po papiru. Okomito se stavi bojica pa se primi prstom za vrh i odgurne u željenom smjeru. Do kuda ostavi špica na papiru trag, a da je unutar staze do tuda je došao taj igrač i tu se stavi točkica, te kada dođe ponovno na red od te točkice nastavlja dalje. Igru preuzima drugi igrači tako sve dok se ne dođe do cilja.

Križić-kružić... mislim da to svi znaju što je :-)

Hm, ovaj čas se ne mogu sjetiti više niti jedne igre. A sigurno ih ima još.
Kojih se igara još sjećate da su se igrale na papiru?

Post je objavljen 03.12.2014. u 11:42 sati.