Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Atari-go turnir Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

24. 11. 2014.

Bilo je to u početku uobičajeno slobodno druženje uz zarobljavanje kamenčića na pločama 9x9, uz poneku partiju goa na 19x19. Zastajkuju studenti i promatraju igru. Odvažniji pokušaju i igrati. Mi, stariji igrači goa, tada preuzimamo takove. Nakon provjere eventualnog predznanja kreće pokazivanje igre. U radu sa studentima su danas bili: Vladimir, Zvonko i Mladen. Navratili su na kratko Lovro i Matej, perjanice hrvatskoga goa.
Nakon podosta vježbenih partija Zvonko mora ranije otići i dobacuje Vladimiru i meni, da sada pustimo njih da igraju međusobno. U hipu se nas dvojica transformiramo u organizatore atari-go turnira.
Igra ih četvero i to svi do prvoga zarobljavanja. Jedan zarobljeni kamenčić je dovoljan za pobjedu. Igra se na 9x9 pločama i to svak sa svakim po dvije partije. Tako svak igra sa svakim sa obje boje kamenčića.
I krenulo se. Tri kola su dovoljna da svi odigraju međusobno.
Pogledajmo rezultate tabelarno.

Mj. Igrač/ica Kam Klub  1.  2.  3. Pt  SDS
1. Tena 1 KSFF 4+ 2- 3+ 4 5,0
2. Dragana 1 KSFF 3= 1+ 4- 3 6,5
3. Luka 1 KSFF 2= 4+ 1- 3 3,5
4. Marko 1 KSFF 1- 3- 2+ 2 3,0
Kolegice su žestoko krenule. Tena je u prvom kolu sredila Marka, a Luka je protiv Dragane izvukao nerješeno pobjedom u drugoj partiji.
U drugom kolu njih dvije se bore za vodstvo na tablici. Tena gubi obadvije partije i Dragana je prestiže. Ali Dragana nije sama na vrhu. Stiže je Luka koji je pobjedio Marka.


Lijevo: Prvo kolo.
Desno: Drugo kolo.

Slijedi kolo odluke. Rasplet je bio konačni zaplet. Tena, nakon poraza u drugom kolu, ponovo pobjeđuje. Žrtva je ovaj puta bio Luka. Turnirska pobjednica je Tena. Pomogao joj je u tome Marko, koji je neočekivano pobjedio do sada vodeću Draganu. Ipak, ta ga pobjeda nije odvojila od dna, ali je bitno popravila opći dojam. Dragana je druga, jer je bodove ostvarila protiv ovdje uspješnijih protivnika. Jedina je pobjedila pobjednicu turnira Tenu.


Lijevo: Treće odlučujuće kolo.
Desno vidimo pobjednicu turnira Tenu.

Bilo je zanimljivo uz turnir, pa namjeravamo i slijedeći ponedjeljak tako raditi turnirskim zarobljavanjem kamemčića. Naravno, nakon zagrijavanja slobodnom igrom za učenje, od 19 sati.

bl. Muradenu

Post je objavljen 25.11.2014. u 01:21 sati.