Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

ŠKOLSKI VRTOVI I OKOLIŠ – PREDVORJE O.Š. "JURAJ DALAMATINAC" U PAGU





Kaže se da je školski vrt ogledalo svake škole. Ne sumnjam da djeca u mojoj osnovnoj školi nisu kreativna ili da ne žele da imaju uredan školski vrt.


Paška djeca kroz razne vidove umjetnosti iskazuju svoju kreativnost, pa sam siguran da bi jednako tako uredili i školski vrt, koji je skroman, ali ima mjesta da mu se dade jedna nova dimenzija. Tu je jako malo terena i zemlje na kojoj bi se mogle zasaditi nove biljke, ali uz stručnu ruku mogao bi se i taj komadić urediti.

Uređenej školskih vrtova očituje se i kroz takmičenje "Najljepši školski vrtovi", gdje se učenici osnovnih škola iz cijele Hrvatske natječu u uređenju i ljepoti svojih vrtova.
Kako školski vrt i moj roditeljski dom dijeli samo zid, u prilici sam svake godine pratiti kreativnost paških učenika.
Zašto se ljudi zaustavljaju u školskom dvorištu i fotografiraju?, zainteresiralo je i mene, pa sam otišao pogledati što se to tamo nalazi i naišao sam na dašak paške dječje mašte, dječje kulture, za koju sam siguran da mnogi u Gradu Pagu neznaju. Počeo sam bilježiti svojim fotoaparatom te uradke i evo što sam zabilježio u mom školskom vrtu.
Oslikavanje kamenja, klupica za odmor, košara za otpad, stakala učionica ostavlja dojam kojeg je teško zaobići. Zato se mnogi prolaznici zaustavljaju i dive se kreativnosti paške djece.
Uživajmo u tim prizorima.

školsko kamenje:




školski zidovi:





klupice za odmor:



košare za otpad:




stakla učionica:






Post je objavljen 22.11.2014. u 20:49 sati.