Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samohranamajka

Marketing

Vukovarska šizma - što smo naučili od lani? Iliti šestar u ruke te čemu nas Rosetta može podučiti?

S t-portala (negdje oko 11 h): "Točno u 10.15 ispred nekadašnje zgrade veleposlanstva Srbije krenula je kolona Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Na čelu kolone su barjaktari sa zastavom Hrvatske, 204. vukovarske brigade i Stožera. Iza njih idu građani, mažoretkinje Grada Vukovara, igrači HNK Vukovara 91 i Gimnastičkog kluba Vukovara nose zastavu Hrvatske dužine 40 metara.

U blizini se nalazi i veliki transparent na kojemu piše "Izdali ste naše velikane i sinove što su majke dale". (Ko *ebe kćeri! One su ionako svoje dobile, zar ne? Ionako ne služe ničem drugom doli mažoriranju da se ljute, tužne, stravom zamazane oči ovom prigodom malo oslade, mišlju barem, ako ne već pogledom).

Nosi se i veliki transparent "Vukovar nikada neće biti C:>20@".

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović nalazila se izvan kruga bolnice u vrijeme službenog programa koji je započeo točno u 10 sati. U vrijeme prigodnog programa u bolnici su se nalazili predsjednik RH Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, više ministara, predstavnici Diplomatskog zbora...

Po završetku programa u bolnici koji raje 20-ak minuta iz kruga bolnice prema Memorijalnom groblju trebala bi krenuti i službena kolona."

Dakle, neki su ipak napravili odmak: ne nema službeno dvije kolone, kao što ih ni lani nije bilo službeno.

Podsjetilo me ovo na jednu radijsku emisiju u kojoj se govorilo o preferencijalnom glasanju, vjeri, školi, ima tome dva tjedna. I tako se javljaju ljudi u eter i svak' ima neku svoju pravnu, političku i inu ideju, tu i tamo neko suvislo pitanje.

Odjednom se u eter javi žena, izreče da je katolkinja oduvijek i kaže da joj je muž dvije godine u zatvoru i da jedina podjela koju zna je na bogate i siromašne.

Bogati imaju vremena, novca, svega onoga što je potrebno da se smrt, razaranje, sirova strast i vonj rata, mučenja i u mnogočemu razapinjanja na križ lijepo uobliče u nešto Vele-(poslanstvo, zastava), Veliki hrvatski nogomet, Veliku hrvatsku gimnastiku - snažno i lijepo mlado tijelo. To, to je to bogatstvo dijela hrvatske populacije. Fizičko, vidljivo i opipljivo. Uvijek imaju nešto za reć, pokazat, ukazat. Mozga, 'duhovnosti' - ni u tragovima.

Ondak imamo službeni dio pred bolnicom jer tamo je počeo zapravo taj križni put, kao krvava kruna ratnog zlostavljanja.

A onda imamo nekog tko brije da je središte kružnice, ni vrit, ni mimo, ali valjda u vjeri da treba biti blizu obodu kružnice (onako, odokativno), prava državnička umjerenost i odmjerenost.

Mislim da su oni koji jelte Hrvatskoj žele zlo (iako zapravo prvenstveno sebi dobro, a to što je drugima zlo je tek kolateralni dio cijelog takvog preferencijalno slobodosvjetonazorskog duha), zadovoljni. Građani RH sporo uče. To njih jako veseli. Jako ih veseli vidjeti da nekome mogu prodati što veće bogatstvo na papiru i u kićenju, novca pod igru i zabavu, da ima onih izgubljenih u prijevodu, da ima čak i onih koji izgledaju državnički.

Nekome je Šešelj, velik, glasan, nakaza, i dalje bitniji. Zagrizli su mamac. I potegnuli čak i dio olimpijskih krugova na svoju stranu. Jedino što su, ponovno, smetnuli s uma da danas nije Olimpijada.

Šestar u ruke, sjedi i vježbaj! Jer…
košulja je važna. Najvažnija od svega. Vele-košulja.

Velekošulja

Nakon što sam pročitala članak, poslušala i pogledala snimku razgovora s novinarkom, mogu jedino na tu temu zaključiti da je ovo zapravo važan događaj seksualne naravi kojeg je omogućila Europa (ž.r.) i koji je završio tako da je Rosetta (ž.r.), lansirana s Ariane (ž.r.), sletjela na komet 67P/Čurjumov–Gerasimenko (67P/m.r.-ž.r.) i potpuno se slažem da je to najseksi misija, tako Taylor, koju sam imala prilike vidjeti prikazanu :-). Ushit, uzbuđenje... Inače, ovakvim glupostima, kad bi čovjek doista mogao smisliti do koje mjere će se napuhati, može se lako doskočiti. Taylor ovom košuljom zapravo reklamira monogamiju jer, koliko sam vidjela, samo je ta jedna ženska tam oslikana, a košulja definitivno zaslužuje naziv Rosetta (TM) i trebalo bi ju iskoristiti kao povijesni artefakt u razjašnjavanju onoga što je bitno od onoga što je nebitno jer se u SAD (mn. ž.r.) potegnula strašna polemika oko Velekošulje. A bitno je „Why is Rosetta there?“.

I dok tako u Vukovaru među nekima sramno prevladavaju samo hrvatski sinovi, u svemirskim letovima i istraživanjima pojava imenom i prezimenom prevladavaju žene. Iako je riječ i o lansiranju, razdvajanju, spuštanju i spajanju. Grupnom seksu u kojem su žene vođeni instrumenti i pojave, a muškarci doživljavaju ushit. Barem samo naizgled, tj. iznaust tako.

Nice, ha?

Rough, nice and easy, rekli bi Tina i Ike kotrljajući se niz rijeku snova…

Pa, hajmo onda preko svetog trojstva do klimaxa…

Grešnici i "Rijeka snova"

Rollin' on the river (Proud Mary) .... where people are happy to give...

da, da, Rosetta, once, there was a way to get back home.

Golden slumbers

In the end, the love you take is equal to the love you make. Hmmm...





Post je objavljen 18.11.2014. u 14:29 sati.