Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Peteroslojni film vrhunskih performansi

Naši plastičari - Muraplast



Muraplast d.o.o. iz Kotoribe jedan od najvećih i najmodernije opremljenih proizvođača polietilenskih filmova u regiji, još je jednom potvrdio svoju orijentaciju stalnom rastu i razvoju. U pogon je nedavno puštena nova peteroslojna linija za ekstrudiranje PE-LD filmova.





Lani je u Muraplastu započela proizvodnja fleksibilne ambalaže, kada su u novu proizvodnu halu instalirane tri proizvodne linije - linija za kaširanje, linija za rezanje te specijalizirana linija za industrijske vreće i vrećice.

No tu investicije nisu stale pa je nedavno u pogon puštena nova peteroslojna linija za ekstrudiranje PE-LD filma. Linija ima proizvodni kapacitet od 900 kg/h i predstavlja jednu od najvećih i najbolje opremljenih linija za ekstrudiranje u široj regiji. Osim što povećava proizvodne kapacitete tvrtke oko 5000 t godišnje, što je povećanje od oko 30 % u odnosu na postojeći kapacitet, linija omogućuje izradu peteroslojnog filma.


Prednosti peteroslojnog filma


Peteroslojni film za pakiranje u velikoj je prednosti pred jednoslojnim i troslojnim filmom jer može smanjiti debljinu ambalaže do 20 % u odnosu na već optimizirani troslojni film, uz uvjet istih ili poboljšanih svojstava filma. Linija ima maksimalnu radnu širinu od 2500 mm te je specijalizirana za proizvodnju termoskupljajućih filmova i drugih industrijskih filmova.

Investiciju prati zapošljavanje desetak osoba, izgradnja novog skladišta od 1000 m2 te nova trafostanica od dodatnog 1 MW. Ova investicija prati svjetski trend smanjenja debljine ambalaže u svijetu i predstavlja logički slijed razvoja tvrtke.





Izvor:
Muraplast:
Peteroslojna linija puštena u pogon






Post je objavljen 16.11.2014. u 14:19 sati.