Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Vukovar, Vukovar

Prijepori o Koloni sjećanja (koloni koja sa sjetom i pijetetom podsjeća na žrtvu Vukovara i svih koji su Vukovar branili u Vukovaru ili u srcu) su nepotrebni.
Ova Vlada i vlast nema što raditi u Vukovaru, nema što raditi u Koloni sjećanja.

Njihovo je mjesto u kutku (sramote). Za njih nema ničeg časnog niti onog čega bi se sjećali u Vukovaru.
Partija je poslije Drugog svjetskog rata Vukovar srbizirala, devedesetih pomislila kako će srbizacija nastaviti, 2012. nastavili srbizaciju ...
Žrtve Vukovara (stradao je grad Vukovar i onaj Vukovar koji živi u našim srcima) nisu srbizatori tog grada. Oni su agresori.
Vukovar je grad na (novijoj) hrvatskoj granici i sukob sa agresorom se odvio na samoj granici (bez želje žrtvovati Vukovar obranili se ili padne u srpskom naletu ...).
Vukovar i vukovarci su podnijeli težak udar (jer je agresorska sila uvjerena u procese srbizacije jurnula na Vukovar i slomila silu), te ih kao grad najviše razaran Kolonom podsjećamo na neželjenu sudbinu (Branika domovine).

Vukovar je gorio na braniku svoje Hrvatske. U Vukovaru su se Hrvati vukovarcima (i dragovoljcima) branili od srpske agresije.
To je sveto mjesto žrtve za očuvanje Hrvatske. Vukovarci, hvala Vam. Viši ste od neba, dublji od Dunava. A srce Vam je (ranjeno) veće od hrvatskog Velebita.
Izdajicama nije mjesto u Vukovaru.




Post je objavljen 14.11.2014. u 21:15 sati.