Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Koliko košta vjenčanje?

U trenutku dosade, surfajući netom, naletjeh na jedan naslov:
Tablica sreće: Koliko zapravo košta hrvatsko vjenčanje?

Dotični tekst, u nekoliko točaka navodi "koliko košta vjenčanje u Hrvatskoj". Međutim uz stavke navedene u tekstu kao što su: prostor, muzika, vjenčanica i organizacija, tko god da je sastavljao dotični tekst zaboravio je još jednu, za takav događaj prilično bitnu, stavku - fotografa!

Naravno, kako je danas jako popularna metoda "mi bi fotke džabe" tako se, uvjetno rečeno, ta stavka koja se tiče cijene profesionalnog fotografa, može izbaciti, pogotovo u slučajevima kada se računa na to da će vjenčanje "snimiti džabe susjedov mali sa svojim digitalcem" ili "svatovi sa svojim iPhoneovima i tabletima" (a što je zapravo recept za u velikoj većini slučajeva katastrofalne fotografije.)

No koliko stvarno košta svadbeni fotograf?

To uglavnom ovisi o samom fotografu i željama mladenaca. Naime, od fotografa do fotografa cijene variraju, no uglavnom, okvirno, može se očekivati od kakvih 2-3 tisuće kn za snimanje samo ceremonije vjenčanja i nešto sitno poziranja, pa do basnoslovnih svota (desetak i više tisuća kuna) za one koji žele i ceremoniju i kompletnu svadbu i još ekstra svadbene foto i video sessione na nekoj lokaciji po njihovoj želji...

Post je objavljen 12.11.2014. u 20:03 sati.