Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maticnaploca

Marketing

Promjene

U jednoj epizodi američke tv serije Život na sjeveru (Northern Exposure) Maurice Minnifield, bivši astronaut navršava 70 godina. Rođendanski dan počinje pozivom agenta osiguravajuće kuće koji nudi premije prikladne visokoj životnoj dobi. Na rođendansku proslavu stižu oronuli vršnjaci i cijeli dan prolazi u atmosferi naglašavanja starosti sa čime se Maurice ne uspijeva poistovjetiti.
Sutradan on potpuno nag izvodi savršen skok s ogromnog vodopada i izranja s krikom iz uskovitlane vode dižući pobjednički ruke u zrak.

Od kad su me počela ponekad pri spustu boljeti koljena, ova epizoda "ne izlazi mi iz glave". I reagiram po tv scenariju - ubrzala sam pripreme i treninge za zahtjevniji poduhvat koji planiram na proljeće. Niti ne skrivam klišej dokazivanja sebi i drugima da, ja to još uvijek mogu! To je pored sporta, gušta i ego, a razum bi me trebao uputiti na fizikalnu terapiju.

Isto tako, osjetila sam jedan osjećaj netrpeljivosti prema određenoj skupini ljudi i to takvog intenziteta kakav sam do sad samo jednom proživjela. Takav stupanj netrpeljivosti iracionalan je, ničim izazvan doli mojim stanjem u trenutnoj situaciji. Tada, davno prihvatila sam ga pokazateljom neophodnosti nužnih promjena.
I promijenila sam u to doba život sasvim.

Dakle, osim fizičkih predispozicija prema roku upotrebe i trajanja, osvješćivanje netrpeljivosti putokaz je prema izlazu.

Image and video hosting by TinyPic
foto: S.L.I.

U međuvremenu otišla sam samo do Turske vidjeti Kapadokiju u kojoj turizam izvan glavne sezone sasvim lijepo funkcionira. Nigdje gužve, sve dostupno, domaći profesionalno ljubazni i pomalo umorni, željni već i vlastitog odmora.

Image and video hosting by TinyPic
foto: S.L.I.


Post je objavljen 11.11.2014. u 11:18 sati.