Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubamarasarena

Marketing

Po Poljskoj - I dio...

Bio mi je potreban kišni dan (barem djelomično) da sjednem i pogledam u miru fotke s ovogodišnjeg ljetnog putovanja. Fotografirala sam puno, a izabrati iz tog mnoštva slike za staviti ovdje je bilo jako teško.

Poljska nije bila konačni cilj, ali nismo željeli samo protrčati kroz nju, nego da i vidimo nešto.
Prvi grad u koji smo zavirili je bilo Wrocław.
Došli smo popodne i predvečer se prošetali centrom. Nije bilo vremena za veće istraživanje...tako da je ostalo za drugi put potražiti sve male kipiće patuljka u gradu :-)









Kroz Poznań smo samo protutnjali, ali smo pauzirali u Wilson Parku u kojem se nalazi jedan od najvećih staklenika te vrste u Europi. Izgrađen je 1929. godine, a prije dvadesetak godina je u potpunosti obnovljen i nadograđen. Danas u njemu raste oko 17 000 biljaka (oko 700 vrsta subtropskih i tropskih vrsta). Vrlo su zanimljive vrste koje sam prvi put vidjela ovdje, sa izraslinama na deblu, čudnim cvjetovima ili plodovima, ali i vrlo neobičnih listova.
Ima i nešto životinja, a najupečatljivije su koi ribe. Posjetitelji ih mogu hraniti, pa je jedinstven doživljaj vidjeti stotinu riba na jednoj hrpi, kako se naguravaju i zijevaju što više mogu, kako bi uhvatili što više hrane (ovdje su se ribe toliko naguravale da mi nije niti jedna fotka ispala oštra).















U Bydgoszczu je bilo zabavno neobavezno prošetati gradom i rastegnuti noge poslije vožnje. Bez nekih prevelikih očekivanja, našla sam zanimljive detalje grada.....


Šetnica uz kanal


Lijep balkon s pogledom na kanal


Skulptura "Čovjek prelazi rijeku" iznad rijeke Brde


Pošta koja izgledom jako nalikuje na zagrebačku


"Policijski" auto na vodi...... možda je ovdje za potrebe filma koji se snimao na obali rijeke


Nekadašnje žitnice na Mlinskom otoku


Hoće li poslužiti i ručak na zidu ;-)


Nastavljam dalje na sjever u idućem dijelu.

Post je objavljen 07.11.2014. u 19:25 sati.