Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

KAKO ZADRŽATI DOSTOJANSTVO

Pošto sam neposredno ugrožen, postoji mogućnost da se počnem braniti!!!
Prvo od komunističkih protuha iz medija i vlasti......koji ne skrivaju svoj identitet!
A onda od ovih lažnih skrbnika s desnice!

Ali postoji jedna neprijeporna skupina, a to su hrvatski branitelji, koje ovi bijednici pokušavaju "fajlirat" u ratne veterane.

Pa evo prenosim pismo od dečki iz Vukovara!




Obraćanje predsjedniku hrvatske Vlade , predsjedniku Hrvatske i hrvatskoj javnosti.

Josipović, Milanović i Matić u moru laži.

Ministar Matić učestalo tvrdi da će dati ostavku kada se dokaže da je nešto krivo učinio.
Evo mu prvi primjer časnog odnosa i mjerila.
Kako se ministar i ova vlada učestalo pozivaju na europske i uopće zapadne kriterije, ističemo da je Matićev američki kolega – ministar za pitanja veterana Eric Shinseki dao ostavku poslije skandala s djelovanjem sustava veteranskih bolnica u Sjedinjenim državama. U ostavci je Shinseki – i sam ratni vojni invalid (mina mu raznijela stopalo) i odlikovani general, kao razlog svoje ostavke, naveo da je odnos institucija prema veteranima (braniteljima) bio neodrživ. Na poziv kongresa da povuče ostavku jer nije mogao utjecati na predmetne događaje, Shinseki se pozvao na čast i lojalnost veteranima te odbio povući ostavku. Skandal je izbio zbog veteranskog dugog čekanja na liječnički tretman!!

Za integritet svih branitelja, jer Matić pripada toj časnoj populaciji, bilo bi moralno i pošteno kada bi ministar preuzeo odgovornost i sam dao ostavku. Tako bi pokazao da mu je osobno stalo do hrvatskih branitelja, posebice najtežih invalida. Da se ništa lažno ne pretvori u ništa stvarno.

Postavljanje Bojana Glavaševića na mjesto pomoćnika ministra potpuni je promašaj, jer biti dijete časnog, poginulog branitelja nije dovoljna kvalifikacija za tu odgovornu dužnost. Glavašević se u cijelosti diskvalificirao na skupu civilizacijski suspektnih civilnih udruga u Vukovaru, kada je krajnje neprimjereno izjednačio hrvatske branitelje s pripadnicima srpske agresorske vojske.

Činjenice su da je Predrag Matić bio visoki dužnosnik u MORH-u te u ministarstvu branitelja do 2000., kada je poslan u invalidsku mirovinu s dijagnozom PTSP-a zbog osobnog stradanja koje je prošao. Podsjetimo na njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, dugotrajno zatočeništvo i osobna svjedočenja o zlostavljanju u srbijanskim logorima. Spomenutom dijagnozom Predrag Matić proglašen je nesposobnim za rad, te je začuđujuće da se unatoč tome prihvatio naporne i časne dužnosti ministra branitelja. Rijedak je i njegov slučaj ozdravljenja te naglog smanjenja stupnja invaliditeta.

Uvjerenja smo da je Predrag Matić izmanipuliran, jer duboko vjerujemo da jedan od nas – Vukovarski branitelj – nikada svjesno ne bi sve ovo radio.


Neprihvatljiv odnos prema hrvatskim braniteljima u svom je obraćanju javnosti još jednom potvrdio premijer Milanović koji se, rekavši da njegova vlada nije zgriješila ni mišlju, ni riječju, ni djelom, ni propustom, izrugao vjerskim osjećajima i životnom situacijom mnogih branitelja, koji utjehu nalaze u vjeri.
Prvu laž je izgovorio u prvim rečenicama nastupnog govora kad je ,zaklinjući se, obećao da nikada neće spomenuti prethodnike i njih okriviti za neuspjeh svoje politike.
Laž je da 100%tni invalidi imaju adekvatnu medicinsku skrb, što je potvrdila i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.
Laž je obećana posebna briga za Slavoniju.
Laž je Matićevo rodonačelništvo kolone sjećanja.
Laž je da nema razloga za prosvjed, na tisuće ih je, od ćirilične agresije na hrvatsku žrtvu, prebacivanja instituta skrbi Opačićki i smanjivanja istog, objave Registra-niš koristi, osim za srpski progon branitelja, tajenja i skrivečkog provođenja zakonskih izmjena mirovinskog sustava u odnosu na branitelje, podmuklog neosvrtanja na 5 braniteljskih samoubojstava od početka prosvjeda.
Točku dnevnog reda o problematici dvojezičnosti u Vukovaru, predsjednik Sabora Leko konstantno gura na začelje dnevnog reda već godinu i pol –toliko o dijalogu.
Laž je da prosvjeduje mala skupina - podršku je iskazala većinska Hrvatska od akademika do gimnazijalaca.

Predsjednik Vlade Milanović i pripadnici kruga njegovih suradnika ustrajno vrijeđaju branitelje – najteže stradalnike. To je razvidno i iz izjave potpredsjednika Hrvatskog sabora i visokog dužnosnika SDP-a Nenada Stazića koji je na HRT-u ustvrdio da su branitelji koji prosvjeduju zapravo vojno krilo jedne stranke, (Sinn Fein nije vojno krilo!) te nas time izravno izjednačio s terorističkom skupinom. Time je opet pokazao visok i opasan stupanj potrebe za grubom provokacijom.

U obraćanju javnosti (prvom u trećoj godini mandata) predsjednik Vlade Milanović ni na koji se način nije ogradio od izjave svog suradnika, što implicitno znači slaganje s istom.


Obzirom na to da predsjednik vlade Milanović osobno kreira sadašnju politiku prema najtežim stradalnicima-braniteljima, ministar Matić, sve i da hoće, unutar njegove vlade ni ne može djelovati na ispravan način. Stoga nije potrebna samo njegova ostavka, nego i svih onih koji su takvu sustavnu politiku omalovažavanja branitelja osmislili i kontinuirano je provode.

Ispod današnjih civilizacijskih standarda dio je obraćanja predsjednika Vlade javnosti u kojem je izražavajući sućut obitelji preminule junakinje Domovinskog rata Nevenke Topalušić, čak i njezino prezime krivo izgovorio. Iako je riječ o snimljenoj izjavi, premijer nije imao potrebu ispraviti se, što jasno pokazuje nedostatak poštovanja i empatije.

Činjenica je i da predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ostaje vrlo suzdržan i ne koristi svoje Ustavom predviđene ovlasti. Svojim se nedjelovanjem svrstava na jednu stanu iako bi morao biti predsjednik svih građana Hrvatske. Josipović je kao kandidat vladajuće koalicije za novi predsjednički mandat izraz kontinuiteta takve politike, te je razvidno kako zagovara nastavak omalovažavanja hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i svih stradalnika srpske agresije, o čemu snažno svjedoči odnos sadašnjih vlasti prema otmici hrvatskog državljanina, Veljka Marića i njegove 4 godine u srpskim zatvorima, osnovom optužnice bivše, agresorske JNA. Josipović je ustavnim propitivanjem Zakona o ništetnosti, htio sve branitelje izložiti mogućnosti istog scenarija.

Zanemarivanje interesa tako velikog dijela hrvatskog stanovništva spriječava Ivu Josipovića da bude ono što je Ustavom predviđeno – predsjednik svih hrvatskih građana. To kreatora ZAMP-a Ivu Josipovića diskvalificira i kao predsjedničkog kandidata.

Slijedom svega do sada navedenoga logični zahtjevi branitelja diljem Hrvatske i onih koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja su:
ostavka predsjednika Vlade, svih ministara, predsjednika Sabora te predsjednika Republike Hrvatske.

S vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara


Pošto sam već pomalo "prolupao", a i susjed mi se ubio, naravno "ratni veteran" , kako bi ga prozvali Dežulovići i ostale komunjarske protuhe, sjetio sam se Younga!







Post je objavljen 06.11.2014. u 12:41 sati.