Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Test tirolskih salama - help me mama...

Kako u dućanu onkraj posla nema više vrsta parizera, bio sam prisiljen prijeći korak više - na test žlundrolikih delicija besmisleno nazvanih tirolskim salamama. Koje su vidjele tirola ko ja Jenne Jameson uživo. Nevermind, nadam se da ćete uživati u čitanju i dati svoje prijedloge te se ne zamarati koja je četnićka a koja ustaška. Ajd pivili!



Ocjena 6,5


2. Tirolska kobasica Sljeme
cijena/kg 46.99 kn

Polutrajna kobasica; svinj. meso, gov. meso, svinj. mas. tkivo, voda, sol, konc. prot. soje, začini, stabe 450I, 451, antioks, E300 i E316, poj. okusa, E621, reg. kis. E575, konz. R250, bojilo E120, proizvodi PIK Vrbovec d.d.



Mala, slana, puna crnih piknjica. Dosta rupičasta, više šarena od velike sestre. 60% ružičastog, 20 % valjda mesa i 20% bijelog. Slanoća prelazi u kiselost, ali je nešto sočnija. Vizualno ljepša, da nema previše slanoće - bila bi bolja za punu ocjenu, ovako samo za pola. Nedorečenost, ali manje negativnosti nego kod kolegice. After podrig poput žene na peronu do koje ti i nije stalo...

Ocjena 7

Uz ovo bih tradicionalno balkansko jelo sljubio hladno dućansko pivo. Obzirom na povišenu kiselinu kojom očigledno ubijaju okus kljunova, papaka i hernija, da ne budem nepristojniji, nekako bi mi sjelo pivo s manje kiselina u sebi, dakle ili Pan ili Žuja, svijetlo, nikako tamno. Zanimljivo je da obje tirolske proizvodi PIK Vrbovec, ali da su smjesa i omjer stvarno drugačiji, kao, uostalom - i sam okus.



Tirolska i dalje ostaje parizer za muškarce s maljama na prsima, masnoća više nije kao osamdesetih, ali nema ni tamno crvenih totalno neapetitlich dijelova. Za gablec s frendovima i neobaveznu spiku o nogometu i ženama u prolazu. Nastavak uskoro...


Post je objavljen 31.10.2014. u 11:40 sati.