Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

CMDTN

Otvorim ja, frižider. On ko nov ,ko iz dućana, sam mi se s jedne police ceri, napola puna (il prazna) staklenka masti, čisto kao eksponat, u antireklame svrhe .Hamletovska dilema - dal kuhati il ne, postade trilema - šta skuhati.Zalupi ja vratima (moram ga isključiti, sam mi ždere struju) i zvjeram po kuhinji (2*2 kad je ispunim svojom kubikažom,niko,ne mož više u nju stat) i ugledam spasonosnu vrećicu s kruhom, doduše kupljen prije četr dana, i to ne ona navodno zdrava crna verzija neg ona najjeftinija s tragovima brašna u sebi, sva od pjene za brijanje.Sa strahom je otvaram jer šta ak je pljesnjiv (iak- pljesan-pencilin-alternativa- po onoj kolko para tolko doktora). Al et fala na izumiteljima "prirodnih aditiva"koji eto i pljesan ubijaju - nije. Taman sam se spremala odrezat krišketinu kad osjeti navalu hladnoće (nema to veze što još ne grijem), a pred očima mi se zakovrljiše one crno-bijele spirale (ma ne od gladi)
.U tren postade hipnotično-opsjednuta, a kim drugim do duhom Marije Antonete koja mi prošapta (tu je imala glavu) - nemoj misliti na velike kriške, nemoj misliti na velike kriške, reži male,male jes čula-MALEEE ( ovo zadnje se več derala)

I mam,doživi ja prosvjetljenje ( i to dva):

Prvo - kriške su krive za sve - em sam ja uvijek rezala velike,hraneći sebe i svoje ljude, em one "gore" koji su izili "kruva" za tri generacije unaprijed, jer njihova glad nezasitna je.

Drugo- osnovat ću ja stranku, bazu od 5-6 ljudi već imam ( doduše ova šesta mi se već mjesec dana ne javlja, pa,dobro, onda sigurnih 5) Pod dojmom, zvukova iz vlastitog želuca odmah sam smislila i ime i slogan. Zvat će se CMDTN (svaka ozbiljna stranka ima -kraticu,jest da je ovu malo teško izgovorit, al neće bit ni potrebe)- Crkni magarče dok trava naraste-. Slogan će joj bit - svi čep u guzicu, a flaster na gubicu- Čepove odma dijelim u kampanji da svi na prvu vide da sam vjerodostojna.Čista ekološka stranka koja momentalno rješava sve probleme, sve deficite i štedi na svemu, zaduženja daljna skroz nepotrebna.Em nema potrebe za jelom,nit za onim drugim (samo miris lavande u zraku), em niko nit zuc,ni mrc nit trc (samo zvuk ptičica), kake bune i prosvjedi, kaka plaćanja parkirališta, kaki nabrijani auti,kaki luksuzni tornjevi s nepotrebnim WC-ima- svi doma hiberniraju (ak ga imaju) il u slabosti i nemoći bauljaju.
De dobro nemojte odma, tražit dlaku u jajetu, ipak sam ja još uvijek opsjednuta, i nisam razradila još sve, al za sve što mi nije jasno il u šta sumnjam, časna riječ - unajmit ću detektive i odma se s njima dogovorit- plaćanje po mom dolasku na strahovlast,ispod stola tuđom lovom.....

Imam ja još toga, al mi toliko kruli u stomaku, da i Marija,obezglavljena pobježe (ostavi je, da ne bi dalje slušala te jezive zvuke), ja se osvjesti i opet ono pitanje - šta skuvat- možda čisti hrvatski zrak, tanko narezan, da nam duže traje.

Post je objavljen 29.10.2014. u 17:56 sati.