Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Čoban broji ovce

Bandićeva politička (krivudavo) pravocrtna putanja je sustigla vlastitu sjenu.

Je li Bandić kriv ili nije (nakon svih sumnji, istraga (koje su vodile ka zagrebačkom poglavarstvu)), najbolje ilustrira Bandićeva ustrajnost na istim suradnicima.
Pošteni ljudi rade (i grade) sa svima ...

Nije toliko važan činjenični status Bandićeve krivične odgovornosti koliko interpretacije samog postupka.
Tvrdnje o skretanju pozornosti sa procesa Perkoviću, o skretanju pozrnosti s (kronično) nesposobne sdp-ovske vlasti ukazuju na dvije činjenice.
Prva je dvojba oko važnosti kaznenih progona (makar se vodili u dvije različite države)(dvojbe ne bi smjelo biti).
Druga je o političkoj motiviranosti kaznenih postupaka (što ukazuje na političko kadroviranje)(i sustavno popunjavanje kadrova koji imaju sklonost kaznenim djelima).

Na drugu činjenicu izrazito ukazuju odvjetnici i pobornici progonjenog (Bandića i družbe) tvrdnjama kako je riječ o političkom progonu. Zašto bi elementi potrebni za početak kaznenog progona bili politički motivirani? Samo vrijeme pokretanja kaznenog progona može biti politički motivirano!

Bandić bi (svojom stručnom spremom i političkim svjetonazorima) mogao samo čuvati ovce. Kako je postao gradonačelnik najvećeg, najnaseljenijeg, glavnog grada Hrvatske?
Pozivanje na brojnost Hercegovaca u Zagrebu (riječ je o Milanu, bivšem komunisti, sdp-ovcu) nije odgovor (Hrvati katolici ga ne bi birali). Brojnost (socijalističkih) umirovljenika kojima omogućava besplatan prijevoz i daje novčani dodatak na mirovinu mogao bih ali i ne mora biti uzrok ...
Zagreb je morao imati razvojne programe (koje Bandić niti je znao niti je rasipanjem gradskih novaca mogao nuditi).

Ali, istovremeno (u gradu koji je imao godišnji gradski proračun od 12 milijardi kuna koji se smanjio skora dvostruko) gradonačelnik takvog grada je komentitrao sve političke događaje (u državi)(što je čudno). Kandidirao se za predsjednika RH (kao nezavisni kandidat)(što je čudno).
Čudno je kad gradonačelnik grada koji je financijski moćan (grad je financijski moćan) umjesto grada ima druge prioritete ...

Bandić je tipičan primjer čobana koji sanja upravljati bespilotnom letjelicom (i usput će biti dobro plaćen) ....
Moja sućut.




Post je objavljen 20.10.2014. u 20:30 sati.