Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Nova ekonomska politika

Ekonomska i gospodarska politika koju zadnjih godina vodi Hrvatska je potpuno kriva. Treba nam zaokret za 180 stupnjeva. Sada je svima jasno i vidljivo da nam privlačenje stranih investitora ne ide od ruke i da nas to neće spasiti. Stoga se mi moramo okrenuti izvozu ideja, investicija i projekata koji su u Hrvatskoj svojim tvorcima donijeli zarade i stotinu puta veće od standardnih.
Zamislite da koncesionari koji su farbali tunele na Dalmatini dobiju posao farbanja tunela ispod kanala La Manche! Ili da im se povjeri bojanje tunela u kojem je smješten Cernov akcelerator!
Pa sva ta halabuka s obnovljivim i novim izvorima energije koja je sada u modi po cijeloj Europi. Mogli bi naši energetski i ekološki stručnjaci ponovno po cijeloj zapadnoj Europi projektirati i pokretati elektrane na ugalj. I predstaviti to i prodavati kao novi, revolucionarni izvor energije. Vjerujem da bi se u mnogim zemljama to i tretiralo kao novi, ponovno otkriveni izvor, jer većina njih tu tehnologiju ne koristi od kraja pretprošlog stoljeća.
Pa recimo slučaj probijanja tunela koji je na kraju vodio u provaliju ili mosta nasred livade, bez ceste kojom bi se na taj isti most došlo ili s njega otišlo. Širom bi Europske Unije naši stručnjaci mogli projektirati i graditi takve infrastrukturne zahvate iznenađenja, gdje naručitelj i financijer do samog kraja ne bi znao što će dobiti.
Onda projekt pelješkog mosta. Most nećemo biti u stanju izgraditi do stoljeća 27., ali projektiranje nam ide čudo jedno. Tako bi naši vrli stručnjaci za povezivanje kopna s kopnom mostovima mogli napraviti projekte za povezivanje mostom Italije s Italijom preko San Marina ili Španjolske s Francuskom grandioznim pedesetkilometarskim mostom preko Andore.
Dakle, ideja imamo, stručnjaka s iskustvom imamo, trebamo ih samo prezentirati u inozemstvu i kada se jednom pročuje dobar glas o njima, novci će se u proračun slijevati takvom brzinom da će nas se za kratko vrijeme i Dubai postidjeti.

Post je objavljen 19.10.2014. u 07:28 sati.