Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-kupjak

Marketing

Intervencije zbog obilnih kiša.

Obilna kiša koja je počela padati u srijedu rano ujutro prouzročila je bujanje potoka koji prolaze kroz Kupjak te stvorila probleme vlasnicima obližnjih stambenih i gospodarskih objekata.
Prvu dojavu o prodiranju vode u objekt bilježimo u 6,20h. Odmah nakon dojave i uzbunjivanja izlazimo s tri vatrogasca, kombi vozilom te prijenosnom pumpom. Nakon još dvije dojave o opasnosti prodiranja vode u objekte intervenciji se pridružuju još dva vatrogasca, doprema se prikolica s pumpom Rosenbauer i dodatni komplet cijevi. Zbog vrlo jake kiše i problema s jednom pumpom zatražena je i pomoć DVD-a Ravna Gora. Kiša je značajno oslabila i prestala do10 sati, a u 12 sati završavamo s intervencijama ispumpavanja. Tijekom dana dobili smo još nekoliko poziva i izvršili još nekoliko izvida međutim voda se na sreću povukla te nije bilo potrebe za većim intervencijama. Na intervencijama je bilo ukupno prisutno 7 operativnih vatrogasaca DVD-a Kupjak.
I cijelo području općine jako nevrijeme tijekom jutra i dopodneva zahvatilo je nevrijeme. U središtu Ravne Gore nekoliko je kuća bilo ugroženo velikom količinom vode, dijelovi prometnica bili su poplavljeni. Za potrebe ispumpavanja vode i izrade nasipa u jutarnjim satima aktivirana je gotovo sva raspoloživa tehnika i ljudstvo VZO Ravna Gora.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 16.10.2014. u 21:31 sati.