Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Markićka (ikona onog što rušimo)

Referendum.
Referendum mogu pokrenuti i građani, ako skupe dovoljan broj potpisa za referendum koji predlažu. Zakonski okviri o skupljanju potpisa za referendum podrazumijevaju ono što je propisano i u ono što se radi u dobroj namjeri (jer zakon ne precizira sve nužno potrebne detalje).

Trajanje potpisivanja u vremenu ne dužem od 15 dana mora biti definirano u odluci Odbora za raspisivanje referenduma ...


Zakon o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave

II.IZJAŠNJAVANJE BIRAČA O POTREBI DA SE ZATRA­ŽI RASPISIVANJE REFERENDUMA

Članak 8.b
Organizacijski odbor donosi odluku da se pristupi izjaš­njava­nju birača o potrebi da se zatraži raspisiva­nje referenduma.
Odluka iz stavka 1. ovoga članka sadrži:
– jasno formulirano pita­nje o kojem se traži raspisiva­nje referenduma,
– rok unutar koje­g će se sakup­ljati potpisi birača koji traže raspisiva­nje referenduma koji ne može biti duži od 15 dana.
Odluka da se pristupi izjaš­njava­nju birača o potrebi da se zatraži raspisiva­nje referenduma objav­ljuje se u dnevnom tisku i drugim sredstvima javnog priopćava­nja.

Članak 8.f
Nakon isteka roka za sakup­lja­nje potpisa birača svi popisi se dostav­ljaju Organizacijskom odboru.
Organizacijski odbor provjerava je li izjaš­njava­nje provedeno u skladu sa zakonom.


http://www.propisi.hr/print.php?id=5155

Kad netko (ako zakonom nije preciziran rok za predaju potpisa) prebrojava potpise (u numeriranim listama, koje se po isteku svakog dana potpisivanja mogu lako prebrojiti)(zapravo skuplja potpise mimo zakonskog roka) dva tjedna iza naznačenog roka i pritom medijski vodi kampanju o nemoralnosti političara, ne zaslužuje osvrt (do prijekora).
Ne trebaju nam amateri.




Post je objavljen 16.10.2014. u 15:45 sati.