Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Ultimativni test parizera

Mi djeca smo se u maglovita nedjeljna jutra grijala kraj kaljeve peći, i jedva čekala da se s placa vrati otac, rumen, brkat i nasmijan, noseći u punim rukama foi gras i svjež kavijar albino jesetre nerotkinje iz prvog okota. Hm, ovako ipak pišu neki drugi ljudi, a danas u Ribafisha možete čitati o bitki za talijan, odnosno francuz, između dva parizera koje sam tog jutra zateko u dućanu...

Da pojačamo napetost, zvat ćemo ih, s lijeva na desno broj 1 i broj 2, a koji su – pogledajte na dnu.



Dakle, danas smo se suočili s modernom i klasičnom školom parizera, glatkom i sofisticiranom, protiv porozne i grublje na žvak. Temeljito testiranje provedeno u tročlanom žiriju na terasi Four Rosesa preko puta Nove TV, uz razgovore o Hrvatinu Gudelju, braći i rođacima Mujčin-Karić te o tome kako je dron viđen iznad Pančeva. Dakle, više nego ugodna atmosfera, pače...

Parizer 1
Fluorescentno ružičasta boja, glatka, plemenita struktura - ne zapinje u mašini, elegantan, fin fićfirić. Mekan na dodir, otporan na savijanje, na prvi ulazak u usta i dodir s jezikom je preslan, i kao da je isisana sva aroma po kojoj je parizer i bitan, odnosno različit od hrenovke. Unatoč ljepoti tijela i strukture, poput Petrekovića u TLZP, ostaje samo slanoća i podrig light. I bolji je sam nego u kruhu gdje se gubi zanavijek. Poput manekenke, no i one ipak nađu svog fudbalera ili mafijaša...



Ocjena 7/10

Parizer 1: Piko parizer Vrbovec; 56,99 kn/kg
Obarena kobasica, sastojci: svinj. Meso i svinj. Masno tkivo, voda, goved. Meso, kuhinj. Sol, začini i eks. Začina, stab. E450, pojačivač okusa E621, E631, E627, Zgus. E407, E 4 1, E415, Antioks. E301, bojilo, E120, konz. E250

Parizer 2: Parizer Sljeme; 30,99 kn/kg
Sv. I gov. Meso, voda, sv. Koz., emulg., kuh. Sol., zač., stab E450, reg. Kis. E451, poj. Ok E621, E300 antioks. Bojilo E120, konze 250.


Tablica 16.10.2014.
1. Sljeme 7
2. Piko 6,5

Nastavlja se...

Post je objavljen 16.10.2014. u 13:42 sati.