Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

Cipelcugiranje.. jebal ga vrag ……



Znaš..kupil sam si nove cipeliše..one nekakšne kaj se vnjima more fest štrapacirati.. Pa ih ja nis štel..al familja kriči na mene..kakti.. Kaj si škrt za sebe.. kupi si to.. viš kak si težki.. trebaš prave cipeliše a ne ove opanjke kaj ih nosiš… I tak dalše i tak dalše.. I na koncu sam popustil i kupil te kakti ..se reče..špecijalističke.. Užas jen.. to ti je cipeliš nekak z zafrknutim potplatom i na papkima i na petanjku.. I gda hodiš onda se zibleš kak da se v čunu pelaš.. veliju da treba par dni da se priviknem.. I ja sam se oveg jutra začel privikavati.. Hmmmmm.. Hodim tak da sam sam sebi smešan.. a još bolše sam smešan gda pogledim kak to zgledi na nogah.. Kak da imaš one Venecijske gondole priheftane na nogami.. A kaj.. valjda bum se navčil i hoditi ftem i priviknuti na to kak v se skup zgledi..
I tak ti se ja hrabro dopelam z trajvanom do Trgača.. denes ni nigdo smrdel kak živina.. i razmišlam kam da se pem včiti hoditi v tem na nogami.. Ništ.. mislim si ja ..pem na Gornji Grad pa bum tam sprehodal vse vulice .. me tu nigdo nebu videl kak se ziblem.. Ti vrapca.. kak sam nadrapal.. sam prešel čez Tkalču vse do Felbingerovih štengi pa gor na Vrazovo.. To su ti bile muke hoditi gor.. pa z tim cipelišima nemreš hoditi po prstima kaj su zafrknute prema gor.. A kak buš išel po štengami ak ne po papkima.. No.. si ja gruntam ..i to treba nafčiti.. Jeeee.. sam se nekak spentral gor i več sam bil zmučen kak da sam zišel na Velebit..pa sam si tu na Vrazovem sel na klupu v sencu i malo si odahnul.. Baš vidim .ona Gornjogradcka kavana Palainofka je spet malo obnovlena i vređena..al je još zaprta kaj sam prerano došel.. No..a kaj.. ionak još nis tak fest žedan a nit ne volim sam piti v brtiji.. Bum ak zatreba malo kasnejše zašel poškropiti želudec..
I tak sam ti ja sprehodal celi Gornji Grad.. I moram ti priznat da meni vse bolše ide to hodanje v tim smešnim cipelišima.. Nekak.. kakti da ne osetiš da opče nekaj ima spodi cipele.. Počel sam osečati kak lepo federiraju pri vsakem koraku.. pa sam i to zibanje savladal i zdaj več hodim skoro kaki v svojim običnim cipelišima.. Jedin kaj i dalše zgledim kak da imam čamce na nogami.. No pemo dalše..hajde ..hodaj.. vrabec te dal.. si cipeliše skupo platil ………….



Viš .. a to sam ja več štel komentirati pa navek pozabim..a vsaki put gda tu dojdem denem tu hižu na kipec.. To ti je na vuglu Mletačke vulice.. Ta je hiža fest stara ..par stotin let.. negda je bila malo manjša al tak su vse hiže dograđivane..pregrađivane..kak je koji gazda tu došel tak je reda delal.. A je ta hiža najpoznatejša po brtiji kaj je tu bila.. Bi rekel..a kaj.. brtija kak brtija.. Pa ni tak.. To se mesto zvalo.. Krčma Terezije Lader.. Pa se nezna baš puno o ti Tereziji.. Pripovetka veli da je jemput odnekud tu došla zgodna sredovečna ženska..kupila tu hižu.. i otprla brtiju.. Mam se vidlo da je sama i da nema muškega pokraj sebe.. nekak je vsima okol zgledelo da je baba krčmu otprla samo radi nekakšnog zadovolstva..a ne zbog zarade.. najme.. se vidlo i da baba ima penez više neg bi joj krčma donesla.. Makar je.. veliju.. posel dobro išel.. Pa kak i nebi.. gda je ženska sama.. dobro zgledi.. vrti se po krčmi gde su v ono vreme samo mužki mogli zajti.. Pa je bilo i razneg cirkusa v ti brtiji.. Su tu dolazili i Purgeri i razni drugi stanovniki.. trgofci.. mesari.. zanatlije.. pa i oni z gradckih službi.. I vsi su se rad imeli s tom Terezijom..koja je..navodno.. koji put znala kašneg muškog zabrati.za..bi se reklo.. hmmm..privatnu zabavu.
Al ti to vse nisu rad gledele Purgerice… No.. pa je več prešlo ono vreme gda si mogel kakšnu babu prijaviti da je coprnica..al su zato Purgerice znale dojti v gomili pred krčmu i kričati na svoje muže kaj su nutar bili.. a babi su vikale svakakšne pogrde i prostote.. Pa bi onda tu došli gradcki žandari i potjerali babe.. A mužki su svoju porciju jezikove juhe dobili malo dalše gda bi zišli van z brtije.. A nigde ni zapisano ni gda je ta Terezija došla nit kak je i kam prešla.. Su se razni trači spelavali okol nje.. se čulo da je ona fačuk od nekakšneg grofa.. pa da je plemenitašica kaj ju je muž potiral zbog kurvanja.. pa do tega da je nekakšna princeza.. bog te pitaj odkud.. No.. se tradicija v ti hiži nastavila i tu je od navek do denes nekakšna brtija.. Je točno da je to bilo od vremena do vremena zaprto..al se isto tak i ponavlalo..

Denes je v ti hiži ono na kaj se ja hočem žaliti.. Tu je v našem Zagrebu poznata ..Konoba Didov san… TI vrapca..kaj nisu mogli najti nekakšno ime kaj bi bilo primereno našem Gornjem Gradu.. daj si zamisli.. Konoba.. i to vsred starog Grada Zagreba.. pa nismo na nekakšnem kamenjaru pri moru al na otoku da bi tu imeli konobu.. No..je vse jasno.. vlasnik te Konobe je nekakšni dotepenec kaj se rad sječa vinskeg podruma svog dede negde tam pri oni slani bari.. A kaj moreš.. ionak je naš Zagreb pun stranjskih imena znad štacuna.. pa onda ovo još i dobro zgledi.. Al ipak.. Konoba.. na Griču brdu.. svakaj.. bogeg dragi… vražji dotepenci.. pem dalše ……….



Gda sam tri put sprehajbal Gorni Grad.. a več sam postal sumnjif stražarima tam spredi Banskih dvora gde sediju vladajuči..jebal ih vrag črleni.. onda sam si malo stal tu pokraj Uspinjače.. naslonil se na ti zid i gledel dol mojeg Zagreba .. I navek se znova divim onem kaj vidim..i tak sam ponosan kaj sam baš ja pravi prafcati Zagrepčanec.. Pogleč samo kakšno je divno plavo nebo znad našega dragog Grada.. Dole je buka i galama..al ti tu gore ništ ne čuješ.. Mir.. tišina.. tu i tam žifka kakšni vrabec gor na Lotrščaku.. a dol spodi stare kule baš se dotepel moj stari školski pajdaš..oni Tom Evergrin kaj tu svira na gitari.. I baš je začel z onom našom …. pšššš… kuš budi …...
maaa.. to sam rekel vrapcu kaj tu žifka kak nori...

Serbus ………..



Post je objavljen 10.10.2014. u 17:20 sati.