Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sapunerija

Marketing

Radionica izrade sapuna hladnim postupkom

Radionica u Splitu 21.04. 2018. subota u 10 sati.
Radionica u Zagrebu 02. 06. 2018. subota u 10 sati.


Strastveni sapunjar ne postaje se preko noći, to se postane u jednom trenu. Nakon bojanja prvog sapuna, nakon izbora prvog eteričnog ulja.
Koliko li je samo žena na ovoj radionici prvi put napravilo sapun i nakon toga u njihovim životima više ništa nije bilo isto! Počele su obilaziti destilerije eteričnih ulja, išle u potragu za prahom mađarske paprike, štapićima egipatskog cimeta, afričkim karite maslacem, novim ludim pigmentima iz Francuske...
Krale bi zadnju kap maslinovog ulja iz konobe svekrvi naočigled. U svakoj žlici, viljušci, pjenjači, oblizači, svrdlu, pneumatskoj bušilici, brusilici, vidama i kacavidama, petardama su počele gledati novi sapunski alat sa kojim će smisliti neku tehniku. Unijele su nemir u kuću, ali mir u svoju dušu. Jer izrada sapuna hladnim je vrlo ljekovita, pogotovo za onoga tko se time bavi.

Podijelila bih svoje polaznice na tri grupe:
Najviše je žena koje prvenstveno žele izraditi zdrave sapune za svoju obitelj. Zatim slijede one koje strastveno uživaju u ovom kreativnom hobiju. ima dosta i onih koji se ovime žele baviti profesionalno. Imala sam djevojke sa Hvara ( jedna ima stado koza pa radi sapune od kozjeg mlijeka), Višanke, Zadranke, Hercegovke koje imaju destilerije eteričnih ulja. Akadamske slikarice, konobarice, doktorice znanosti, stomatologinje, poljoprivrednice, frizerke holivudskih zvijezda, maserke, aromaterapeutkinje. Skoro sve su nastavile sa izradom sapuna i jako ih to veseli.
I poneko iskustvo:

Milena:"Jednom mi je jedna gospođa rekla da uvjek postoju dva načina:onaj skuplji (a to je kad nešto pokušavaš sam i učiš na svojim greškama) i jeftiniji(a to je kad te netko odmah nauči da radiš točno onako kako treba).Hvala Sapunerija Rustika,na svim informacijama za koje nisam ni smatrala da trebam znati da bi napravila dobar i kvalitetan sapun, a i praktičan rad ne mogu zamjeniti ni najbolje knjige kao ni uzbuđenje kad sam jućer sjekla sapun koji sam napravila."

Antonija: "Očekivala sam da ću naučiti nešto novo na radionici, ali moram priznati da nisam razmišljala o tome kako ću naići na drage ljude koji dijele slične interese, nisam znala da će 6,5 sati izgledati kao pola sata, nisam znala da će "učiteljica" biti do kraja nesebična u dijeljenju teško stečenog znanja. I na kraju, tako se dobro osjećam jer sam slobodno vrijeme iskoristila na najbolji mogući način. Hvala Sapunerija Rustika"

Anđelka: "Na radionicu sam išla prilično ravnodušno, a s nje sam izišla u totalnoj euforiji! Pregršt novih, korisnih informacija te praktičnog rada...moram priznat da sam se navukla! Hvala Sapunerija Rustika na idealnom uvodu u "svijet" izrade prirodnih sapuna...a"

A evo i post blogerice LivesArt i njenog sapuna napravljenog na radionici.
http://livesart-eu.blogspot.com/2014/03/sapun-od-lavande.html


Post je objavljen 17.03.2018. u 07:24 sati.