Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/mladenbarbin

Marketing

KazačokRječnik kaže kako je „kazačok“ ; ruski i ukrajinski narodni muški ples u 2/4 mjeri; pokreti se ubrzavaju, dokončavaju živim skokovima i karakterističnim čučnjevima.
Ples je u tijeku i ako se budu držali koreografije….bit će sve „življi“.
Pitanje koje se nameće jest; tko je koreograf ? I koja je svrha ?
Jer….ništa se ne događa slučajno.
Od nekoliko verzija možemo slobodno odmah preskočiti onu koju nam servira Hrvatska Dalekovidnica jer Hrvatska je televizija znatno napredovala „benderovštini“čak i u odnosu na onu iz doba čuvenih Obrada Kosovca i Smiljka Šagoja a koji su imali opravdanje jer….bio je rat a zna se da je u tom slučaju televizija – rod vojske, nešto između zrakoplovstva i opkopara.
EU se, kao protuprirodna, nedemokratska odnosno oktroirana tvorevina nalazi u škripcu i puca po svim šavovima.
Stara je navada u tim slučajevima…potražiti ili izmisliti vanjskog neprijatelja ne bi li se pokrpale rupe i stvorilo ljepilo.
Jake su indicije kako su inicijalni nemiri bili instruirani i financirani od strane Eurobske Junije (EU). Rusi spominju i dokaze ali obzirom kako su i oni na podiju……….!
U prilog toj tezi idu ubrzani zahtjevi za monolitnom vanjskom politikom, zajedničkom nabavom energenata itd.,itd.
Ako „stvar“ vibriramo do krajnjih granica nije teško zamisliti kako su Rusi plaćeni da ujedine Europu. Ali to je stvarno nategnuto i ubija bilo kakvu romantiku u poimanju povijest.
Druga je mogućnost da su Ameri odlučni na korak dalje u odnosu na paljenje Afganistana, Iraka, Libije, Somalije, Sirije ……i dosadno je dalje nabrajati….te su odlučili u Rusiju uvesti „demokraciju“. Jak je razlog takvoj pomisli činjenica kako je Obmana najavio bezpoštednu borbu za prava pedera a Rusi su….kako znamo , pederizaciju zakonom odložili na pedeset ili čak sto godina(zaboravih).
Ameri imaju problem. A to je da su dužni više nego Grčka u onoj sintagmi; dužan kao Grčka. Takozvana ; najjača svjetska ekonomija radi s novcem koji su oteli iz daleke budućnosti a k tome dvije trećine tog novca duguju Kinezima, što je, naravno, u većoj mjeri …problem Kineza.
I sad …to je kao bicikl….Ameri ako stanu….padaju( nedavno je svijet svjedočio kako su truli iznutra iako su oni svoje prosvjednike brzo i efikasno utišali). Oni naprosto moraju „izvoziti demokraciju“ a pritom su im kao odredište draže države koje obiluju energentima ili vodom makar ne zaziru ni od tla pogodnog za uzgoj maka i konoplje. Moglo bi se reći; farmeri u duši, motika u srdcu…
E…sad…zašto žaba diže nogu kad konja potkivaju????? Ili što Hrvatska ima s tim???? Zašto se zamjeramo Rusima ispraznim blebetanjem kad nam je Rusija daleko prikladniji trgovinski partner nego Zapad a vidimo kako je upravo slijepa orijentacija na Zapad urodila gospodarskom katastrofom a da ne govorimo o onoj daleko većoj i dalekosežnijoj katastrofi……..etike(morala,ćudoređa…kako vam drago) i da je upravo ta pogubna orijentacija k Zapadu iznjedrila likove poput Sanadera, Jovanovića, Filipovića itd.
Recimo da Ukrajina uspije odbaciti Ruse……..kakva korist ako je stavimo u paralelu s sudbinom Hrvatske????
Poginulo je šesnaest tisuća (16000) Hrvata ne bi li odbacili jaram Beograda a onda je skupina prodanih duša na vrat Hrvata nabacila briselski.
Omanja skupina maloumnih je pritom pljeskala .
I gdje smo sad ???
Plaćamo članarinu od 600milijuna eurića a na koljenima izmolimo ni punih 200 a mjerilo uspjeha je ; tko je više novca, našeg, hrvatskog novca, izmolio nazad.
Čak se otvaraju i škole za molitelje.
Jer satrapi iz Komisije se uvrijede ako ih ne molite na propisani način.
Promislite malo koja je to svinjarija; mi njima damo čistu „lovu“ isisanu iz i inače anemičnog krvotoka Hrvata a onda moramo dodati još „love“ ne bi li stvorili infrastrukturu (škole sa svim troškovima, profesore, „autsorsirane čistilice“, itd.) za školovanje „molitelja“ kojima zatim treba plaća i stolac i grijanje i što sve ne. Nevjerojatno…….
Čista ludost.
Matematika za idiote izgleda otprilike ovako; daš 600 onda izmoliš da ti vrate 200 od čega cca. 50 ide njima za nadzor, cca. 50 su troškovi a 50 košta školovanje molitelja a preostalih 50 ionako dobiju tzv. udruge civilnog društva koje se uglavnom bave afirmacijom spolno izopačenog ponašanja. Istina je da se tu i tamo desi neka proizvodnja i mogu samo sanjariti što bi bilo da smo uštedjeli onih početnih 600.
No, vraćam se na kazačok.
Uostalom….ako Amerima pridržavamo pravo da teroriziraju svijet pod egidom zaštite svojih interesa elementarno poštenje zahtjeva da isto tako budemo tolerantni prema bilo čijem terorizmu ako je opravdan….zaštitom interesa…
Mala crtica za kraj……za nagradu što vojnici iz Hrvatske(jer sram me napisati; Hrvatska vojska) pomažu u teroriziranju svjetske sirotinje dobili smo od gazda par kamiončića za koje je pisalo kako su se pokazali neprikladni u kamenitom Afganistanu jer su propadali u tlo čim bi napustili cestu(vrlo su težki) ……pa eto…s nestrpljenjem očekujem da ih naši , pardon, generali iz Hrvatske uključe u neku vojnu vježbu u Slavoniji.
Mladen Šepić-Barba, A-HSP, Vrbovsko


Post je objavljen 30.09.2014. u 23:09 sati.