Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spasitebebe

Marketing

Molitva za život

Nakana:
Molimo za sve one koji rade u industriji pobačaja i za sve one koji su se pokajali zbog toga što su činili pobačaji i sada su stali u obranu života.

Čitanje:
I povika Isus iza glasa: „Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!“ To rekavši, izdahnu. Kad satnik vidje što se zbiva, stane slaviti Boga: „Zbilja, čovjek ovaj bijaše pravednik!“ (Lk, 23:46-47)

Razmišljanje:
„Oni od nas koji su sudjelovali u ubijanju nerođene djece, satnici su današnjeg vremena. Dignuli smo naše mačeve protiv nerođene djece. Sada trebamo prepoznati dubinu naše krivnje i nositi se s posljedicama. Kako bismo vratili našu ljudskost trebamo oprostiti i treba nam biti oprošteno, pomiriti se i ozdraviti." Ove riječi dolaze iz brošure Družbe satnika, organizacije koja okuplja osobe koje su prije provodile pobačaje. Ove riječi nam na lijep i dirljiv način prenose ono što se događa diljem svijeta – da oni koji su činili pobačaje i njihovo osoblje doživljavaju pokajanje, obraćenje i ozdravljenje. Kako počinju ove pretvorbe? Dr. Phillip Ney piše: „Čimbenici koji su promijenili njihovo mišljenje o provođenju pobačaja, po sljedećem broju učestalosti, bili su: dokaz o djetetovom čovještvu, duhovno iskustvo, osobne nevolje, dokaz o tome koliko teškoća doživljavaju majke zbog učinjenog pobačaja, znanstveni članci, želja da bude prihvaćen kao osoba, osobni odnos s pro-life osobama, pro-life štrajkaši.“
Putovanje nije lako. No, Isus koji liječi poziva nas da se suočimo s istinom o tome što smo činili, da nadoknadimo što smo činili čineći dobro gdje god stignemo i da uložimo veliki trud u liječenje odnosa koji su narušeni. Molimo se za satnike, sve one koji će odustati i već jesu od činjenja pobačaja –neka se njihov broj poveća!

Molitva

Gospodine, zahvaljujemo ti za sve one koji su se pokajali zbog činjenja pobačaja te su odlučili braniti život.
Daj da se i mi pokajemo i obratimo. Pokajemo za svaki onaj put kada smo zbog straha šutjeli onda kad smo trebali govoriti.

Daj da se pokajemo zbog krvoprolića koje se događa i u našoj zemlji i zbog toga što smo mislili da nerođene možemo ostaviti bez zaštite, a da svu zaštitu možemo zadržati za sebe.

Obećavamo da ćemo birati prave kandidate koji se protive pobačaju za javne službe. Također, obećavamo da se više nećemo bojati i tako Tebe vrijeđati svojom šutnjom jer nas je strah da ćemo nekoga uvrijediti onim što govorimo. Obećavamo da ćemo naviještati Tvoje ime narodima, po Gospodinu Našemu Isusu Kristu, amen.


Post je objavljen 26.09.2014. u 00:19 sati.