Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Uspješne i veliki vole

Naši plastičari - Kaplast



Priopćenje za medije:
Spajanje Kaplast d.d. sa DS Smith, Plastics Division





DS Smith Plastics Division objavljuje pripajanje Hrvatske tvrtke za injekcijsko prešanje, Kaplast d.d.

Netom pridružena tvrtka bit će integrirana u dio poslovanja grupe koji se bavi injekcijskim prešanjem, a čije je sjedište u Bilzenu, Belgija.






DS Smith Plastics Division objavljuje pripajanje Hrvatske tvrtke za injekcijsko prešanje, Kaplast d.d. proizvođača plastičnih proizvoda, specijaliziranog za visoko kvalitetnu povratnu ambalažu za hranu i piće. Uz povećanje proizvodnih kapaciteta i proširenje ponude te kombiniranje obostranih iskustava u inovativnom transportnom pakiranju, ovo udruživanje će omogućiti da poslovnim partnerima, iz raznih industrijskih grana, pružimo znatno višu razinu poslovnog odnosa.

Kaplast d.d. će biti integriran u diviziju plastike (DS Smith Plastics, Injection Moulded Products) vodećeg europskog proizvođača i dobavljača višeslojne te injekcijski prešane transportne ambalaže.

Hans Van Der Looij, generalni direktor DS Smith Plasticsa za Europu, kaže: ‘Akvizicija Kaplasta donosi nam vodeću poziciju na području cijele Europe i omogućit će nam rast i širenje ponude injekcijski prešanih proizvoda u regiji u kojoj smo već i prisutni s injekcijski prešanom i ekstrudiranom plastikom’.

Uzbuđeni smo zbog udruživanja snaga ove dvije dinamične organizacije’, rekao je Ivan Feitl, generalni direktor Kaplasta, sada DS Smith Plastics, Hrvatska. ‘I Kaplast i DS Smith poznati su i priznati po vrijednosti i kvaliteti koju donose svojim klijentima. Udruženi možemo donijeti novu energiju i unaprijediti strateški pristup prema klijentima, kapitalizirajući sinergiju i obostrano iskustvo u proizvodnji injekcijski prešane plastične ambalaže’.

‘Zajednička tržišna niša će omogućiti da ojačamo ponudu, zajedničko iskustvo industrijsko znanje’, rekao je Paul Baeyens, generalni direktor DS Smith Plastics, Injection Moulded Products. ’Također, udruživanje resursa obje tvrtke osigurava nam bolju mogućnost potpore klijentima u njihovom rastu i širenju.’

O DS SMITH PLASTICS DIVISION

DS Smith, Plastics Division je brzo rastuća jedinica DS Smith Plc koja ima godišnje prihode od 5 milijardi eura te proizvodne lokacije u više od 20 država. Poslovanje DS Smith Plastic Division fokusira se na tri glavna područja: fleksibilno pakiranje i zbrinjavanje, kruta pakiranja i proizvodi pjenaste strukture. Ovo je prvi proizvodni pogon DS Smitha u Hrvatskoj.

DETALJI O NOVOJ PROIZVODNOJ JEDINICI

Novi proizvodni pogon DS Smith-a smješten je u Vojniću, 30 km od grada Karlovca u centralnom dijelu Hrvatske, 80 km od Hrvatskog glavnog grada, Zagreba, i ima dobar i brz pristup glavnim hrvatskim autocestama i lukama. Tvrtka igra značajnu ulogu na području Vojnića, kao jedan od najvećih poslodavaca u tom nerazvijenom području na granici a Bosnom i Hercegovinom.



Izvor:
DS Smith:
DS Smith, Plastics Division acquires Kaplast d.d.




Post je objavljen 14.09.2014. u 21:16 sati.