Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PAS ME NAPAO I IMA OZLJEDU NA NOZI, POLICIJA PODNOSI PRIJAVU PROTIV MENE A NE PROTIV VLASNIKA PSA


BRANKO STOJKOVIĆ iz Bjelovara

PREDMET: P R I J A V A

1.) U srijedu, 10. rujna 2014., u 19,00 sati napao me je pobješnjeli veliki crni pas, skočio je agresivno na mene, našao sam se oči u oči sa poludjelom životinjom, pas je sa velikim zubima režeći počeo je gristi sve oko sebe, ja sam ga udario s kotačem od bicikla koji sam gurao po nogo-stupu pas je pobjegao u dvorište.

2.) To se sve zbilo ispred kolnog ulaza u dvorište kućnog broja 135, Đurđevačke ceste u Trojstvenom Markovcu u Bjelovaru, kada sam se vraćao kući. Ja živim na Đurđevačkoj cesti 159. samo nekih deset brojeva dalje. Na dvorištu sam vidio Ivana Fejer, tkz. "Fera", kojeg znam iz grada.

3.) Kada sam vikao na psa koji je bježao u dvorište, vidio sam neke ljude kako tamo stoje pod strehom kuće i razgovaraju. Brzim koracima dotrčala je jedna žena i zatvorila velika ulazna vrata da pas ne bi mogao opet izaći van.

4.) Ubrzo je došao vlasnik tog psa i naslonio se na ogradu i mene pitao: Imam li ja nekih problema? Ja sam bio začuđen s takvim ponašanjem toga debelog čovjeka, kojeg znam izviđenja, jer stalno visi na tom plotu preko dana. Na što sam mu ja rekao - čovječe ti nisi normalan, mene je napao tvoj pas i ti mene pitaš imam li ja kakvih problema.

5.) Budući da taj vlasnik psa nije pokazao nikakvo razumijevanje, što me napao pas napao iz čistog mira, a još manje to da bi mi se on ispričao. Mogao je reći oprosti pas se otrgnuo s lanca ili vrata su se otvorila, itd. Rekao sam iz revolta tom čovjeku da mu jebo psa mater i da je debelo govno.

6.) Pošto stanujem desetak kuća dalje sa kućnog telefona 043/433-520, pozvao sam policiju na telefon 192, da ona riješi problem oko psa. Da me je napao i da imam ozljedu na desnoj nozi (potkoljenici). Dežurni policije u Bjelovaru, rekao mi je da će poslati policijsku patrolu i da ih sačekam.

7.) Ja sam se vratio do mjesta događaja i pričekao policiju. I napokon dolazi policijski auto 020-241, iz kojega izlaze dvojica policajaca. Ja sam ih pristojno pozdravio, a oni nešto nervozno su počeli me ispitivati - što se je dogodilo? Ja sam počeo im objašnjavati da me je napao pas.

8.) Jedan od tih policajaca počeo je na mene vikati. Ja sam ga upitao gospodine zašto vi vičete na mene? Jer zato što negodujem što me je napao pas. Tada sam prepoznao policajca koji me je nekoliko puta prije lažno prijavio. A radilo se je o događaju prije nešto više od dvije godine. Kada je jedan "žuti" pas ušao u moj stan (ul. A. B. Šimića 3, u Bjelovaru) To je bilo u noći oko 0,30 sati. Vlasnici psa su bili u blizini zgrade. Oni nisu nikada odgovarali, nego sam se ja našao kod suca za prekršaje. Taj policajac na isti način s menom se ophodio. O tome postoje svi pismeni tragovi.

9.) Policajac na sebi nije imao službenu značku s brojem MUP-a. Te, on je otišao u dvorište razgovarati s vlasnikom psa, koji je dva puta prije toga izlazio na ulicu, govoreći "vi mene tražite?" Naglašavam da policajac se je derao na mene,.., i nije mi jasno kako ga nije sram sa tako ponašati, po godinama mogao bi mu biti otac.

10.) Drugi policajac sačinio je ukratko zapisnik, a onaj drugi policajac još uvijek je bio u dvorišu. Iz toga dvorišta je izašao van policajac u civilu, kojeg znam da se zove Darko Zvonar, on je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Na mene je počeo vikati da ću dobiti prijavu za remečenje javnog reda i mira. on je otišao u obližnju kuću. Znam da Zvonar isto tu blizu stanuje.

11.) Kod tog čovjeka na kućnom broju 135, dolaze svi piti. Znam viđati kad tud prolazim, da uvijek netko izlazi van. I ovom prilikom se je očito točio alkohol. Zbog psa imam ozljedu na nozi, a policija podnosi prijavu protiv mene.

12.) Ja sam ubrzo otišao kući jer sam vidio da je bez smisla sve nešto realno činiti. Oko 21,10 sati ispred moje kuće stao je isti policijski auto (020-241), iz njega je izašao policajac onaj koji je sačinio zapisnik. Vidio sam da je on "novi vježbaonik" jer na ramenu je imao bijelu traku kao čin. Došao je do mojih vrata i uručio mi "obavijest" da protiv mene ide optuženi prijedlog za remečenje javnog reda i mira.

13.) Policajac mi je objasnio da njih pet u dvorištu tvrde da je pas bio zavezan na lancu. Između ostaloga da njegov šef smjene Nenad Koledić je naredio da mi se napiše taj papir protiv mene. Vidio sam na tom policajcu da mu je žao što mora tako postupati.

14.) Policajac je tražio da mu potpišem policijsku "obavijest" na što sam rekao - da neću potpisati sebi na štetu. Nato je on ispod napisao da odbijam potpisati. Ovo nije ni malo korektno da policija postupa na ovakav način.

15.) Znači ja sam zvao sam protiv sebe policiju? No, prije toga san sa kućnog telefona nazvao unutarnju kontrolu policije u Zagrebu, ta sam zvao telefonski broj 0800 0092, za pritužbe na rad i postupanje policije.

16.) Objektivno gledajući policija na takav način ne zadovoljava potrebi zaštite i sigurnosti građana. Neutralizira se problem onog tko ga je izazvao, a to je opasno kad policija se stavlja pristrano na stranu prestupnika zakona.

17.) Ovo pokazuje kako se ovaj slučaj može lako preokrenuti u korist neodgovornog vlasnika. Ovo je bila prilika kada sam pozvao policiju, da mi se uzvrati na takav način, jer sam već nekoliko puta prijavio određene policajce imenom i prezimenom, zbog zloupotrebe položaja i ovlasti i kršenja ljudskih prava i sloboda čovjeka...

18.) Policija mi nije htjela reći podatke i identitet od vlasnika psa, kako bi provjerio da li je pas cijepljen. Policajac Nenad Koledić u više navrata prije je radio protiv mene, tj. na fingirani* način stvorio mi razne prijave. U ovome svemu mi je stvoren trošak odlaska liječniku sa autom 4 km, isto tako i natrag 4 kilometara. Tu je izgubljeno vrijeme i druge nastale štete - ili bolje rečeno materijalni troškovi. Taj prokleti pas mi je napravio stotinu problema....

19.) Ovu moju prijavu trebala bi razraditi policijska služba za "metadologiju", odnosno unutarnja kontrola policije. zbog ovakvog niskog postupanja policije. Međutim, kao što sam rekao tu postoji opasnost, da se naše društvo ne pretvori u "kaljužu" i da do kraja ne procvate bezakonje i nepravda...

20.) Sljedeći razvoj događaja opisuje kako policija drsko ide na mene džonom, da me zgazi i omalovaži,.., da me podčini i ponizi... Sad ponovo je hrabrost da se ja opet usprotivim radu policije, gdje također ovdje tražim priliku da se raspravi o ovom problemu.

21.) Učinjene su mnoge pogreške i selekcijski propusti od strane redarstvene policije s obzirom da na kraju sam ja postao prestupnik a ne žrtva. Isto tako napominjem da u istoj ulici (Đurđevačka cesta), napao me je prije pas od vlasnice Anđe sučić, kojoj je sin Pero Sučić, radi u policiji. nikada za to nije kažnjena.

22.) Agresivni policajci agiraju* na mene i to nije slučajno. Ovo nije samo fizička pogreška nego i mentalna. Na ovakav način naružava se ugled policije i države i zakona i Ustava Republike Hrvatske. Zato molim sve relevantne institucije da povedu brigu u ovome slučaju.

-------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 11.09.2014. (četvrtak)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 (43) 433 520
Mobitel: 00 385 (0) 95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2211.





Post je objavljen 11.09.2014. u 15:21 sati.