Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Ministarstvo zdravstva opet u istražnoj aferi u bjelovarskoj općoj bolnici



Na bolničke odjele ponovno dolazi inspektori Ministarstva zdravlja RH. Dok s nestrpljenjem se čekaju hoće li država odobriti sanaciju duga od 48 milijuna kuna, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Vibor Delić i njegovi suradnici muku muče s problemima drugačije prirode.

Ministar zdravlja Siniša Varga posumnjao u valjanost natječaja za nabavu opreme u nizu bolnica, otvorenih za mandata njegova prethodnika Rajka Ostojića, pa je tažio reviziju u 19 hrvatskih bolnica.

U bjelovarskoj bolnici jedna afera sustže drugu aferu. Šestero kirurga bjelovarske bolnice: dr. Darko Koščak, dr. Mladen Kovačić, dr. Branko Fila, dr. Zrinka Sudar Magaš, dr. Ante Nekić i dr. Željko Štivić, dobili su izvanredni otkaz jer su tražili smjenu v.d. ravnatelja dr. Davorina Diklića.

Čistačica morala asistirati pri operaciji: Kad je liječnik počeo rezati nogu pacijenta koju sam ja držala, srušila sam se na pod. Čistačica Lidije Mraz iz Bjelovara koja je prije dva tjedna uputila dopis Ministarstvu zdravlja zbog činjenice da je kao čistačica pozvana asistirati pri operaciji.

Ministar Varga poništio javnu nabavu uređaja za RTG u bjelovarskoj bolnici. Da je u pitanju samo jedan uređaj niti pol muke. Ali radi se o puno, puno više i ne samo radiološke opreme već i ultrazvučnih, elektrofizioloških aparat itd. Ako se stane samo na jednom primjeru ništa nije učinjeno. A trag je jednostavan, treba pogledati tko je platio šefovima i predstojnicima odjela i klinika putne troškove za kongrese u egzotičnim zenmljama i dalekim odredištima i stvar postaje u potpunosti razvidna. Ali za to treba volja a sadašnja vlast će opet to "pospremiti pod tepih" da se ne inkriminiraju njeni odani sljedbenici.


-------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 29.08.2014. (patak)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 (43) 433 520
Mobitel: 00 385 (0) 95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2206.


Post je objavljen 29.08.2014. u 10:07 sati.