Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

KURVA POLITIKA I KURVA GUZICA

ISPRIČALA SE ZBOG IZJAVE O KORDIĆU Sršen: 'Nespretno sam se izrazila pa su me krivo protumačili'


Nakon što je poznata liječnica Nela Sršen u intervjuu objavljenom na web stranicama Slobodne Dalmacije, a koji je prenio i portal Jutarnjeg, za osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, između ostalog, izjavila da on 'utjelovljuje pojam Hrvat' te da, '17 godina nakon oduzete slobode, na Darijevu licu i u očima zrači samo netipična ljudska toplina i ljubav', Sršen je Slobodnoj Dalmaciji poslala reagiranje, koje prenosimo u cijelosti.
POZNATA LIJEČNICA NELA SRŠEN O RATNOM ZLOČINCU 'Kordić je utjelovljenje pojma Hrvat'

'Način kako je prenesen moj intervju pod naslovom 'Nela Sršen: Dario Kordić utjelovljuje pojam Hrvat', a i sam naslov, sugerira da nekritički hvalim gospodina Kordića koji je osuđen za ratni zločin.

To je rezultat nepotpunog prenošenja moje izjave, ali vjerojatno i mog nespretnog izražavanja, na čemu se ispričavam čitateljima.

Želim istaći ono što nije jasno iz objavljenog teksta, a to je da osuđujem sve ratne zločine i da moje izjave vezane za gospodina Kordića koje se tiču njegovog sudjelovanja na misi, ne znače, ni pravdanje, ni obranu djela za koja je pravomoćno osuđen.

Odležao je svoju zatvorsku kaznu i nakon izlaska postao je slobodan čovjek. Ostaje samo nada da će vaši čitatelji odmah shvatiti da je došlo do moguće nespretnosti moje izjave pa time i krivog tumačenja onog što sam govorila o Dariju Kordiću kao slobodnom čovjeku koji je platio dug društvu', stoji u reagiranju Nele Sršen koje je objavila Slobodna Dalmacija .

Jutarnji list, 21. 8. 14.

Post je objavljen 21.08.2014. u 18:20 sati.