Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Zahvale domovini


Danas se obilježava Dan domovinske zahvalnosti i to je pravo vrijeme da se svi zahvalimo domovini na onom što nam je dala i omogućila. Evo i nekoliko zahvala.
Ivan Čermak: Zahvalan sam domovini što mi je omogućila da danas imam imovinu vrijednu nekoliko stotina milijuna eura. Domovina je imala u mene puno povjerenje i zato mi je predala ključeve svojih skladišta za vrijeme rata. Tada su mnogi ljudi prodavali svoju imovinu kako bi mogli kupiti oružje i krenuti u rat, boriti se za svoju domovinu. Ja sam tada prodavao naftu neprijatelju svoje domovine kako bi podebljao svoju imovinu. Domovina je, dakle, imovina!

Željko Kerum: Zahvalan sam domovini što je bio rat. Da nije bilo rata, ja bih i danas ganjao bager po gradilištima. Ovako, bio je rat i bilo je puno humanitarne pomoći. I onda znaš prave ljude u pravo vrijeme na pravim mjestima i eto ti humanitarne pomoći u tvojoj trgovini. I onda možeš kupiti jahte, motore, hotele, vile, majbahe, trista čuda. Sve ono što ostali Hrvati neće nikada u životu niti vidjeti, a kamoli imati. Domovina je, dakle, puno lipih stvari!

Hrvatski radnici: Zahvalni smo domovini jer nam je omogućila da više ne trebamo raditi nakon što smo se vratili iz rata. Dok smo mi bili na frontu, naše su tvornice privatizirali tajkuni, poduzetnici i ratni profiteri i pretvorili ih u svoje vlasništvo. Domovina je mnogima od nas omogućila da ne moramo plaćati stanarinu i režije, jer su nas iz stanova istjerali ti isti tajkuni i banke. Na kraju smo joj zahvalni i što nam je omogućila da za te iste ratne profitere radimo 28 sati na dan. Domovina je, dakle, mjesto za rad i dostojanstven život svih onih koji od rada žive!

Ljubo Česić Rojs: Zahvalan sam domovini jer sam lijepo jamio. Da nije bilo rata, ostao bi šofer autobusa. Ovako sam u godinu dana dogurao do generala, zamjenika ministra, diplome, vojne mehanizacije i lijepih para. Naravno, pomogao mi je i moj zemljak, ministar obrane. Domovina je, dakle, gdje onaj tko najviše jami dobije diplomu!

Ivica Mudrinić: Zahvalan sam domovini što mi je dala u ruke kompletnu državnu telefonsku infrastrukturu, izgrađenu novcima svih građana Hrvatske. Ja sam samo nastavio ubirati profit, otpuštati radnike , praviti se pametan kako dobro poslujem i isplaćivati si 200 000 kuna mjesečne plaće. Domovina je, dakle, zlatni rudnik!

Marko Perković Thompson: Zahvalan sam domovini što ne moram plaćati poreze i davanja. Svi hrvatski branitelji, časni i pošteni domoljubi, svi oni koji su u ratu stradali, roditelji poginulih branitelja, svi oni moraju znati jednu stvar: svi su oni svoju krv prolijevali da ja danas ne moram plaćati porez državi u koju se zaklinjem. Tko god misli da bih trebao platiti porez je izdajica i komunist i ne želi Hrvatsku! Domovina je, dakle, nula poreza i svi zubi!

Mladi sa završenim fakultetom: Zahvalni smo domovini što nam je omogućila da se o svojem trošku školujemo 20 godina, a onda radimo za državu, tajkune i ratne profitere i ljubimo im dupe jer su nam u svojoj milosti dali 1600 kuna mjesečno, od poreza koji su prije toga od nas naplatili. Zahvalni smo i na tome što smo zaduženi narednih 17 generacija. Domovina je, dakle, inozemstvo!

Nadan Vidošević: Zahvalan sam domovini jer mi je omogućila da od referenta u trenutku postanem direktor, a kasnije i ministar i poduzetnik i profiter godine i što ti ga ja znam. Ja sam u biti mađioničar. Gdje god sam se pojavio, učinio sam da nestane društveno vlasništvo i postane moje . Domovina je, dakle, magija + polarni medvjed!

Umirovljenici: Zahvalni smo domovini što nas još nije strpala u logore i odlučila nas uspavati. Istodobno se državi ispričavamo jer ne možemo raditi do 127 godina starosti. Domovina je, dakle, kad si živi mrtvac!

Ivo Sanader: Zahvalan sam domovini što sam od intendanta kazališta dogurao do prvog osuđenog ratnog profitera u Hrvatskoj. U međuvremenu sam još bio i premijer države. A znate što je najbolje u svemu tome? Nitko me ne pita za sve one silne milijarde u kožnim torbama i kutijama za hrenovke. Domovina je, dakle, pljačka! P.S. Samo pljačka, ništa više

Nezaposleni: Zahvalni smo domovini što nam je omogućila da spavamo do podneva, obilazimo kontejnere u potrazi za plastičnim bocama i tučemo se za te boce s penzionerima, radnicima na minimalcu i studentima. Igre smo dobili, bez kruha smo već naučili biti. Domovina je, dakle, povratna naknada 0,50 kuna!

Ivica Todorić: Zahvalan sam domovini što mi je omogućila da od cvjećara postanem njezin vlasnik. A ako zaškripi, domovina je uvijek tu da mi preusmjeri poticaje ili dozvoli pljačku robnih rezervi. I proda izvor vode vrijedan milijune za kikiriki. Koji je isto kupljen državnim novcem. Nije li to divno!?
Domovina je, dakle, Monopol(y)!

Branimir Glavaš: Zahvalan sam domovini što mi je dozvolila da ljudima otimam imovinu i ostvarim svoje davne dječačke snove: da pokrštavam krivovjernike u rijeci i krijepim ih kiselinom. Neki su u toj cijeloj priči dobili selojtep i metak, a ja sam dobio imetak. Domovina je, dakle, ostvarenje snova!

Poljoprivrednici: Zahvalni smo domovini što nam je omogućila da ostajemo bez djedovine koju su generacije stjecale i od koje su generacije živjele. Zahvalni smo u ime svih građana državi koja je omogućila svima da kupuju hrvatsko i jedu 20 godina staro meso. Domovina je, dakle, standard svinjska vratina hrvatskog porijekla iz Moldavije + hipoteka!

Biskupi i kardinali: Zahvalni smo domovini na dijamantnim fasadama, luksuznim limuzinama, baršunastim kapama, zlatnim križevima i nekretninama na atraktivnim lokacijama. Kome još treba Nebesko kraljevstvo dok ima na zemlji ovo što mi imamo. Domovina je, dakle, okrepa iz državnog proračuna!

Gojko Šušak: Zahvalan sam domovini što mi je omogućila da od soboslikara i konobara postanem ministar obrane, iako sam pobjegao preko granice da ne bi služio vojsku. No, morate razumjeti jednu stvar: kada vas tjeraju u vojsku i rat to je jedno, a kada vi huškate druge na rat i tjerate ljude da ginu dok vi pljačkate zemlju, to je nešto sasvim drugo. I moram vam reći, ovo drugo je puno ljepše. Domovina je, dakle, zemlja velikih mogućnosti!

Franjo Tuđman: Zahvalan sam domovini što mi je omogućila da me svi zovu doktor, iako imam samo 6 razreda škole. Također sam u svojoj domovini mogao ostvariti svoj tisućljetni san: obući se u bijelu paradnu uniformu i misliti da nešto predstavljam. Domovina je, dakle, ono što sam građanima Hrvatske upropastio za sva vremena!





Post je objavljen 05.08.2014. u 21:14 sati.