Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

V subotu vjutro ………………..



Celu jenu vuru sam se sprešetaval po Dolcu.. pa malo po Opatovini.. Denes je subota pa je onda..kak veliju ženske.. bolši plac.. Paaa.. je.. vsi su štandi puni vsega i svačega.. voča i zelenjave pa još koječega kaj človek nit nemre znat kaj je to i čemu koristi.. Galamiju oni preprodavači.. Šiptari.. gdo bi drugi.. kričiju prodavačice..a i te su se doteple bogtepitaj od kam.. Moreš si zgruntat kakšni te taj horvacki na kojem se spominaju.. No.. tu se ništ nemre.. Veli moja Dalmatinka pri koji ja navek kupujem voče…. Aaa.. đava ih odnija.. beštije su to..A ja joj dam za praf… Je.. je.. šjora.. vse su to same škovace … Rad si ja znjom malo pripovedam..a i ona ni od oneh kaj bi mogla makar za kratko imeti zaprt gubec.. I tak ja po kajkafski kojeg nigdo ne razme.. a ona po Dalmatinski kak da je of čas na Splitckoj pjaci.. A ja ti nju največ slušam kaj ona ima za kazat.. ti vrapca.. i kakšni politikant bi joj mogel bit jalan kak ona dobro pozna politiku.. A ja njoj samo klimam z tikvom a ona sretna kaj ju negdo hoče posluhnut … I na koncu ja njoj.. Zbogem gospica.. A ona meni.. Veseli bili šjor.. I tak človeku dojde da si malo sedne i otpočine.. znaš.. vručina je denes .. Več se dva tri dni sprema nekakšno nevreme.. a je.. bu bilo.. Gda nakon te vručine i sparine začne grmeti i gda se zpusti led z neba.. pa začne voda padat odzgor.. nebuju ljudi kazali Fala Bogu.. nego.. Vrag ga dal.. Jeee.. a gda ja velim da je Pakal tam negde gor..onda se moje susede križaju kak da sam ja glavom i bradom.. Antikrist .. No ..pa ni važno.. ja več zdaj imam ausvajs za pakal.. jedin još čekam na prevoz…ha ….
Hmmm.. stal sam tu med cvetjem na Splavnici i gruntam si kam da prejdem malo otpočinut..



Ha..a kam drugam neg v Malu Kavanu na Trgaču.. več sam ti rekel da je otud najbolši pogled na celi Trgač.. Moram ti kazat da sam jedva našel slobodneg stolca.. TI vrapca.. kak da su još ščera Zagrepčanci bezecirali tu mjesta.. Narafski.. od silneg pripovedanja z Dalmatinkom..a nekaj i od te sparine i vručine..ja sam ožednel tak da sam se kak pes začel oblizivat gda sam videl da mi kelner nosi moju Ožujsku z citronom.. Moreš si zgruntat da sam ju v jenom dahu zesipal čez požirak.. vse me je bilo sram pogledeti levo i desno dal me je gdo videl.. Znaš.. tu v Mali Kavani ti sediju največ ženske.. dudlaju svoje kavice..kapučina i kojekašne bedarije z mlekom.. brez ,mleka..i tak.. I onda ti ja tu dojdem i zlevam v sebe pivu kak kašni kočijaš.. v jenom gutlaju.. Maaa.. kaj me briga.. moram konobaru dati znaka da još jenu prinese.. ova prva je nestala kak da bi ju v suhu grabu zlijal …….



No.. zdaj mi je več dost pa se bum polahko sprešetal kolko bu mi se dalo.. a trajvan je navek negde v blizini..ha .. I tak.. z noge na nogu.. malo gledim izloge.. malo one obavjesti kaj visiju na tim krpama prek vulice.. a i več imam ..se reče.. deformaciju vratne hrptenjače.. kaj se fort okrečem za ženskama… Je..a kaj drugo neg da se okrečem za njima gda se one nečeju za menom.. ha.. Negda je to drugač bilo.. lepo bi se stal negde pokraj kakšneg haustora..al kandelabera.. narafski zbegecan kak da pem v nedelju na misu.. ajncug.. bela rubača.. kravatlin.. speglane hlače.. zalizana tarzanica.. i mirišim po Pitralonu.. I samo čekaš da bu naišla kakšna sama curička..a može i dve tri.. pa kaj je to bilo za mene.. ne.. I tak.. lepo se nakloniš.. osmjehneš.. cigaretlin na kraju gupca..kak oni Klark Gablec.. pa izdeklamiraš.. Dobar dan gospodićna ..kak ste.. nisam vas već dugo videl… A ona bi stala i čudila se od kud ju ti poznaš.. Narafski.. mam bi joj začel objašnjavat..pa bi taki mam uz nju krenul… i tak.. koji put je i uspjelo..ha … Makar samo prvu subotu na plesnjak v Tucman …..
A kaj bum denes.. da zdaj tak nekaj naredim tu na Ilici.. bi ženska morti začela kričati da ju snubi nekakšni stari manijak.. Jeeee.. bilo pa se spominalo ...........................



Baš dobro kaj sam na vreme zbrisal z Trgača.. pogleč samo kak je ona lampa od zgor začela žgati.. Lepo sam se premestil na sjenovitu stran Ilice pa zdaj gledim na Trgač kak z Mato Grosa v Abudabi.. No.. pemo dalše.. onaj odzgor bu vse bolše kuril oganj.a ja bormeš imam kaj prejti do hiže.. No.. do Kustošije ima dost mesta da se človek počine.. al pak hitiš se v trajvan i pelaš.. V Kustošiji bum spas poiskal v brtiji pri Mađarici..a ziher su tam i moji pajdaši i čudiju se da gde sam ja.. Evo dečki.. prihajam…..

Da ste mi gezund ………………………



Post je objavljen 26.07.2014. u 16:52 sati.