Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/datikazem

Marketing

Dva para savrsenih ruku

Kratki rukavi I golisavi stomaci mladih hvatali su posljednje tople zrake i zaostalog ljetnog dana u sred jeseni.
Ozednjela nakod duge voznje zaustavila sam se da kupim bocicu vode u obliznjem shoping centru. Birala sam vodu kad osjetih taj divan miris deodoransa pomijesanog sa mirisom muske koze....mmmm. Osvrnem se pazljivo. Stajao je iza mene na metar razdaljine. Namijestao je siroku I prilicno dugu, obicnu, pamucnu, bedz boje majicu bez rukava koju je netko prekrojio I dopunio uzorkom namjerno napravljenih rupica poput cipke na lijevoj strani ledja. Unikatna majica ocrtavala je njegovo prelijepo mlado tijelo muskarca u ranim dvadesetim godinama. Tamnija put zlatila se barsunasta I glatka. Bila sam zatecena tolikom ljepotom. Spretno sam povukla pogled prije no sto me on spazio kako ga gledam kraickom oka. Krenuo je ispred mene prema kraju polica. Tijelo mu je bilo pomalo isprseno, elegantnog drzanja. Ruka mu je brzo prosla kroz crnu, ostru kosu kavu vecina azijata ima.....njegova je bila osisana znalacki i vrlo profesionalno. Mogao je ispasti iz kakvog modnog zurnala. Model? Maneken? Ne, prije bi bio designer. Na kraju reda zastao je kao da nesto trazi na polici i onda iznenada pogled mu sijevnu u pravcu blagajne. Blago se zanjise na mjestu i brzo spusti pogled ponovo na policu. Obrazi su mu poprimili blago rumenilo. Obliznuo je usne kratko i onda ponovno namjesti majicu koja je padala savrseno i ponovo na brzinu pogleda u pravcu blagajne. Blag smijesak mu nije silazio s lica.
U jednom momentu me pogledao. Oci su nam se sastale i on se nasmijesi poput djeteta uhvacenog sa kolacicem za kojeg nije trazio dozvolu. Njegove oci su iskrile poput probudjenih zvijezda. Uzvratih mu osmjehom. Uzeo je sa police cokoladnog zecica, stavio ga u kosaru I krenuo prema blagajni korakom manekena koji pred publikom pokazuje najnoviji kroj majice i ljepotu svog gipkog i lijepo oblikovanog tijela. Stao je u red ali malo vise u desno da moze bolje vidjeti one ispred sebe. Starija zena ispred njega vadila je posljednje predmete iz kosare. Blagajna je bezsumno izbacivala ukucane brojke na ekran. Mladic je digao pogled sa novca kojeg je davala zena I gotovo kradom pogledao u njega. Oci su mu se blago na tren rasirile. Otvorila se ladica sa novcem uz zvonak zvuk. Brzo je povukao pogled na novac da izbjegne opasnost. Vratio je nekoliko kovanica zeni....i onda se njihov pogled ponovo susreo. Neopisiva sreca I zbunjenost istovremeno iskrila je iz njihovih ociju i pokreta tijela. Pogled im je doticao tijelo i vracao se na traku sa robom, pa opet se vracao na njegovo lice,.... ruke koje su pruzale robu komad po komad sa trake …...ruke koje su stavljale kupljene sitnice u vrecicu izvodile su zavodljiv ples......nisu se doticale ali su plesale zajedno vodjene istom muzikom ….ritmom prepoznavanja I otkrivanja....
Stajala sam poput lopova izmedju tih pogleda I igre dva para savrsenih ruku mladih muskarca I osjecala to njihovo ushicenje tek probudjene ljubavi.

* ispricavam se sto nemam svih slova iz naseg jezika....tastatura mi je engleska i cesto i pretvori u I....

Post je objavljen 12.07.2014. u 04:38 sati.