Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Stvari koje su zabranjene u drugim državama- dio 2.

Već dugo vremena nisam pisao o blesavima stvarima koje su druge države zabranile. Ovo su stvari, koje, ako ih imate ili radite, završavate u zatvoru ili platite novčano.

biti Emo ili Emo odjeća



U Rusiji nikako nije dozvoljeno biti emo. Ruska vlada tako odlučuje smanjiti broj samoubojstva među tinejdžerima. Ovo je zapravo jako, jako dobra ideja. Štoviše, čudna, pa možda zato zaslužuje mjesto na ovoj listi.


Claire Danes



Popularna američka glumica nije dobila bogzna kakvu reputaciju u Filipinima. Zato je i rekla za njegov glavni grad Manilu da je čudan i smrdi po žoharima. Manila je zabranila ulazak Claire u grad, a svako pisanje ili bilo kakvo spominjanje u Manili je kažnjivo.


Mobitel



Mobitel je zabranjeno imati u Kubi. Doduše, samo srednji stalež ne smije imati, i niži stalež. Samo političari na visokoj nozi smiju koristiti mobitele.


Ketchup



U namjeri da zaštite svoju francusku kuhinju, Francuska je u restoranima 2011. zabranila posluživanje ketchupom.


Putovanje vremenom



Zabranjeno je spominjati putovanje vremenom, a kamo li putovati vremenom u Kini. Razlog svega toga je jer se putovanje vremenom previše spominjalo u povijesnim i ostalim TV emisijama.


Rječnici



U SAD-u, u većina kalifornijskih škola je zabranjeno školama imati rječnike, jer ima neke pojmove koji nisu primjereni mladeži. Ne razumijem čemu sva ta briga za učenike. Ionako većina kasnije radi u McDonaldsu.


Plastične vrećice



Prije 12 godina, Bangladeš je zabranio korištenje plastičnih vrećica. Njezin primjer slijedile su još Francuska i Tanzanija. Opet, nije ovo blesavo, ali je čudno, zato zaslužuje mjesto na ovoj listi.


Jasmin



U Kini je zabranjeno uzgajati jasmine, jer se vlada plaši da će ih to potaknuti na "revoluciju jasmina", koja se dogodila 2010. U Kini se desio taj prosvjed, i poslije toga je zabranjeno uzgajati ih.


Kinder Surprise



U SAD-u je zabranjeno kupovati i koristiti Kinder Surprise, zbog plastičnih figurica koje se lako mogu progutati. Hvala Bogu, pa su automatske puške poput M4A1 dozvoljene.


Pitbull



U australskoj pokrajini New South Wales, zabranjeno je posjedovati pitbulla. Kratko i jasno.

Post je objavljen 01.07.2014. u 10:25 sati.