Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Misteriji- dio 2.

Ovo je još jedan nastavak neobjašnjivih misterija- onih, koji su neki posvetili život za rješavanje, no očito im nije uspjelo.
Evo ih.

"Numbers stations"



Kratkovalne radiostanice, koje su počele raditi u doba Hladnog rata i poslije. Poznate po prenošenju jednog te istog zvuka 0-24, kao što je šum radiostanice, udaranje, ili rad generatora.

Ponekad se javlja muški ili ženski glas, koji čita poruku, koja je skriptirana. Sad ću napisati primjer, koji koristi UVB-76, jedna od tih, "numbers stationsa". Uzmite u obzir da vam pokušavam objasniti iz svojeg primjera.

"56 453 54 2 45 34 Goran-Marijana-Krunoslav 543 6 324 63 325 6"

Nitko ne zna čemu služe, a slika gore vam prikazuje zgradu gdje je nekoć bio UVB-76, jedno od najpoznatijih kratkovalnih radiostanica. Sumnjiči se da ima nekvu povezanost s ruskom vojskom, s obzirom da je poruka, koja se godinama ne čuje, javila upravo dan nakon što se Krim priključio Rusiji.


Smrt Kurta Cobaina



Popularni pjevač Nirvane, je počinio samoubojstvo negdje između 5. i 6. travnja 1994. Iako je smrt odmah proglašena samoubojstvom, postoji nekoliko nejasnoća, te su mnogi fanovi Nirvane počeli misliti da Kurt nije počinio samoubojstvo.

Raspon ubojica seže od Waynea Hokea, do samog Davea Grohla.

Wayne Hoke je 1997. rekao da je Courtney Love, Kurtova žena ponudila 250,000 kuna samo da ubije Kurta Cobaina, ili njezinim riječima "da mu raznese mutavu glavu". No, on je odbio. To je 1997. rekao za jedan dokumentarac. Dva dana nakon što je to rekao, pronađen je mrtav na tračnicama.

Tu je i razlog koji me i samog zbunjuje. Ako je Kurt Cobain počinio samoubojstvo pod velikim količinama heroina, zapravo ogromnima, kako je mogao okinuti sačmaricu, s toliko droge?

Onda, tu je i teorija da je Courtney Love napisala pismo za samoubojstvo.


Jack Rasparač



Poznati ubojica koji je ubijao po Londonu, prostitutke isključivo, u drugoj polovici 1888. Napisao je jedno pismo, kojeg je, uz bubreg poslao Georgeu Lusku, predsjedniku građana koji su patrolirali Londonom.

Tu je preko 100 teorija tko bi to mogao biti, no njegov prai identitet vjerojatno nikad nećemo doznati.


Krugovi u žitu



Neobjašnjiva pojava, nastala u 60-ima, ima mnogo teorija kako oni nastaju.

Uglavnom su ogromni, nastaju na poljima, i misteriozne su tematike.

Kako nastaju? Ovo su teorije:

- IZVANZEMALJCI O MOJ BOŽE

- Dva čovjeka iz engleskog Southamptona su priznali da su 15 godina radili krugove u žitu. Još su k tome rekli kako je jedan krug u žitu velik 12 metara moguće napraviti za 15 minuta. Čak su ih radili pred javnošću.

- u Australiji, klokani su postali krivci za to. Naime, skakali su po poljima maka, te su tako napravili sumnjivo savršene krugove u žitu.

- promjene žita


Bealove šifre



Bealove šifre je set od tri kriptograma, koje je napisao Thomas J. Beale. Oni vode do blaga vrijednog 315 miljuna kuna. Neki ni ne vjeruju da je Thomas Beale postojao, a neki vjeruju da je Edgar Allan Poe stajao iza svega toga.

Kako god, masovne pretrage su rađene na cijeloj Virginiji u 80-ima i 90-ima, no one nisu dale traga.



Post je objavljen 24.06.2014. u 19:32 sati.