Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Razigrani kamenčići u ‘Močvari’

Pandakon 2014. – Močvara ( Zagreb ) - 21. i 22. lipnja 2014.

Bio je ovo vikend razigranih kamenčića u zagrebačkoj ‘Močvari’.
Ušli smo sa goom u program ovogodišnjeg Pandakona, koji je bio pod naslovom ‘Popularna Japanska kultura’. U programu smo bili u oba dana vikenda.
Krenuli smo u subotu u 14 sati sa predavanjem o gou. Glavnina predavanja je bio trud Zvonka uz Filipovu asistenciju. Kratak završetak je odradio Mladen. Publika je predavanje nagradila pljeskom, činilo mi se spontanim.
Nakon predavanja prihvatili smo se izravnoga kontakta sa zainteresiranim posjetiteljima Pandakona na vanjskom dijelu zvanom terasa. Bili su tu crni i bijeli kamenčići, velike i male ploče za go i rapoloženi za igru i učenje: Kamelija Kauzlarić, Filip Kramarić, Zvonko Bednjanec i Mladen Smud. Igralo se pon-nuki-go, atari-go, te go na maloj i velikoj ploči.
Iznenadilo nas je veliko zanimanje za go koje nije bilo samo da se nauče pravila, već se stvarno igralo na pobjede. Dan am se bar dio pridruži na našim druženjima i turnirima.
Ovaj dio igre trajao je u subotu od 15 do nešto iza 20 sati i u nedjelju od 14 do nešto iza 20 sati. A koliko je novih zainteresiranih igralo? Puno!!!




Posjetio nas je i Zoran Mutabžija, naš predsjednik HIGOU. Eno ga na zadnjoj fotki sa Mladenom; obojica pioniri hrvatskoga goa. Obojica žele još puno pridonijeti razvoju igranja goa, jer obojici je go veliki dio njihovih života.
Bio je ovo zaista lijep vikend sa kamenčićima u ‘Močvari’

bl. Muradenu

Post je objavljen 23.06.2014. u 01:37 sati.