Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Dan zalosti

Hrvatski dan antifasisticke borbe je vrlo tuzan (dan).

Fasizam (kao svjetska pojava) vezan je za zakasnjela industrijska drustva (Italija, Nijemacka). Hrvatska ni danas nije na stadiju razvijanja industrijskog drustva (mada je bas titova i titoisticka jugoslavija bila najblize postavljanju temelja industrijskog drustva kojem nedostaje sve ono sto su fasisti prizeljkivali: drzavni monopol, porobljena radna snaga, besplatna rudna bogatstva i prostrano trziste bez kupovne moci).
Taj model (slicnosti, a ipak razlicitosti) drustvenog razvitka rusko-sovjetsko ruski despoti su primjenjivali na sibirska prostranstva (davno prije pojave Hitlera, i prije sazrijevanja Musolinija (u fasisticku ikonu).

Hrvati su, izuzmeli se austro-ugarska industrijalizacija (provodena preko njemackih, austrijskih, zidovskih i madarskih poduzetnika) polufeudalna seljacka zemlja (bez industrijskih ambicija).

U takvoj zemlji pozivati se na antifasizam, kojemu je svrha prozivanje hrvatske vecine, a zasnovano je na lazima i krivotvorenju povijesti spada u tuzne dogadaje.

Povijesni falsifikat (pozivanje na antifasizam kojeg nema, jer nema ni fasizma) kojeg slavimo kao Dan zalosti.

(Fasizam je nastao kao odgovor na kolonijalnu podjelu svijeta (ciji je arhaicni oblik provoden u SSSRu bio povod siroj podrsci fasizmu u narodnim masama).) (Paradoksalno, povodi i uzroci su sasvim razliciti od onih kojim se danasnji (orjunaski) antifasisti koriste u svojim obracanjima ...)






Post je objavljen 22.06.2014. u 14:43 sati.